13.3 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Uspjeh karijere nakon Guimaraesa – Tijana Tkalčec preuzela vodstvo svjetske rang ljestvice

Hrvatska gimnastičarka Tijana Tkalčec, državna prvakinja na preskoku, na Svjetskom je kupu u portugalskom Guimaraesu osvojila peto mjesto.

Tijana je odlično otvorila ovu natjecateljsku sezonu. Plasirala se u finala na svakom od tri turnira Svjetskoga kupa. Nakon petih mjesta na prve dvije postaje – u Osijeku i u Kopru, Tijana je i u Guimaraesu bila petoplasirana.

Iako je u finalu imala bolje skokove od onih koje je izvela u kvalifikacijama te zaradila i veću ocjenu od kvalifikacijske, i ovoga puta malo je nedostajalo za medalju. Točnije 0,125 bodova. Tijanin prvi skok u finalu preskoka ocijenjen je ocjenom 13,450, dok je drugi zaradio nešto nižih 13,250.

– Bilo je zadovoljavajuće. Popravila sam drugi skok, ali sam prvi malo pokvarila u izvedbi pa je ocjena ostala skoro ista. Drago mi je da je sve prošlo bez ozljeda. S ovim petim mjestom trenutno sam prva na svjetskoj rang ljestvici i to je nešto zbog čega sam iznimno sretna. Nakon duge pauze i povratka ponovno biti u vrhu rang ljestvica zaista je poseban osjećaj! – zadovoljno je zaključila Tijana.

Prvo mjesto preskoka pripalo je Koreanki Seojeong Yeo koja je za svoja dva današnja skoka dobila ocjenu 13,675., dok je druga bila Poljakinja Gabriela Janik (13,625). Trećaplasirana je bila Meksikanka Victoria Mata koja je osvojila 13,475 bodova.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE