11.7 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Filip Ude izborio finale Svjetskog kupa u Parizu

Srebrni hrvatski olimpijac Filip Ude jučer je odličnim nastupom izborio finale Svjetskog kupa u Parizu.

U iznimno jakoj konkurenciji od čak 46 vježbača na konju s hvataljkama Filip je u finale ušao kao četvrti s ocjenom 14.500 (start 5.7). Inače, Filipu je ovo 66. finale SK u karijeri.

– Super sam zadovoljan. Konačno sam svladao tu Gymnova spravu, nakon dugi niz godina. Napravio sam stvarno super vježbu, čistu. Sutra je već finale, nema baš vremena za odmor, ali dat ću sve od sebe. Mislim da neću pojačavati vježbu nego da ću ići istu ovu. Ništa, sutra barem da ponovim ovakvu vježbu i ja ću biti zadovoljan, bez obzira na rezultat i konačni plasman u finalu, rekao je Filip jučer nakon kvalifikacija.

Filipu je ovo posljednji turnir pred odlazak na Svjetsko prvenstvu u Liverpool (25. listopada).

Nastupili Marko Sambolec i Tijana Korent

U kvalifikacijama konja s hvataljkama nastupio je i Marko Sambolec, član GK MZ Macan, koji je zauzeo 18. mjesto (13.100; start 5.6).

U ženskim kvalifikacijama najbolji plasman među hrvatskim reprezentativkama imala je najiskusnija, Tijana Korent koja je zauzela 13. mjesto na preskoku (12.550).

– Zadovoljna sam, ovo je iznimno jak Svjetski kup, biti 13. među Brazilkama, Amerikankama, Britankama… Ostaje mali žal što sam za prvi skok dobila stvarno nisku ocjenu, 12.400, da sam bila ocijenjena kao inače, možda bih čak i ušla u finale. Ali, to je gimnastika, takav je sport, sudi se subjektivno, svaki put se nekome desi, a ovaj put sam to bila ja. Ali, ne žalim, odradila sam svoje, nisam se povrijedila i sada se okrećem Svjetskim kupovima u Szombathelyju i Mersinu i nadam se da će tamo biti bolje, poželjela je Tijana Korent.

Finale u kojem nastupa Filip na rasporedu je danas od 13:30.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE