7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Pred Macanovcima uzbudljiva sezona, Filip Ude vraća se višeboju

Mnogi drugi sportovi proljeće dočekuju kao kraj sezone, ali u gimnastici je stvar suprotna. I u 2018. očekuje nas pregršt gimnastičkih uzbuđenja, a kojih sve najavljeno je na današnjoj, 19. travnja, konferenciji za medije našeg najuspješnijeg gimnastičkog kolektiva, Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan.

Sportski direktor kluba Mario Vukoja prvo je najavio tradicionalno izdanje VIII. Aton kupa koji će biti održan već u subotu, 21. travnja.

– Natjecanje je zamišljeno da omogući mladim gimnastičarkama i gimnastičarima, koji inače ne sudjeluju na službenim gimnastičkim natjecanjima osjetiti draž pravih gimnastičkih uvjeta. To su mahom rekrativci, ali imat će suce, službene strunjače, sve što zahtijeva jedno službeno natjecanje – rekao je Vukoja i dodao kako se očekuje preko 550 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

O početku gimnastičke sezone kazao je kako je nekim gimnastičarima ona već počela. Tu je mislio na Filipa Udea koji je nastupao na Svjetskom kupu u Dohi te na Marka Samboleca i Antonia Vuka koji su bili na Svjetskom kupu u Kijevu. Njih sada očekuje nastup krajem svibnja na Svjetskom kupu u Osijeku i prprema za Europsko prvenstvu u Glasgowu u kolovozu i Svjetsko prvenstvu u Dohi u listopadu.

Na njega se nadovezao glavni trener Igor Kriajimski koji iznio plan treninga Filipa Udea.
– Ude će odraditi višeboj u srpnju, nakon čega će na Europskom prvenstvu vježbati na dvije-tri sprave, a na Svjetskom samo na konju – poručio je.

Za Tijanu Tkalčec je kazao kako će nastupiti na Svjetskom kupu u Osijeku jer je još uvijek konkurentna i sposobna za osvajanja medalja. O Sambolecu je rekao rekao dobro napreduje i Europsko prvenstvo će biti njegov prvi ozbiljni ispit dok Vuk vrijedno radi na preskoku i parteru. O mladoj Lei Ružić je izjavio kako ima veliku perspektivu, a najavio je i velike rezultate generacije do 8 godina.

– Imamo veliki broj gimnastičara u toj dobi i uz pravi rad na treninzima sigurno će isplivati kvaliteta – poručio je Kriajimski.

Osvajač europskog, svjetskog i olimpijskog srebra Filip Ude objasnio je povratak višeboju jer mu daje još jednu šansu za plasman na Olimpijske igre u Tokiu 2020.

– Želja mi je sudjelovati na četvrtim Igrama, a nadam se kako ću u Japanu biti pravi jer mi azijska strana planeta dobro leži – izjavio je dobro raspoloženi Ude. Govoreći o hvatanju Olimpijske vize kazao je kako se ona može dobiti samo na jednom turniru, onom kvalifikacijskom u Stuttgartu 2019., te da se nada kako će tada biti najbolji.

U drugom dijelu konferencije za medije potpisan je ugovor o suradnji između GK Marijan Zadravec Macan i Instituta za kvalitetu i razvoj ljudskih potencijala i Sofskill acadamy za koju je sportski direktor čakovečkog kluba rekao kako je riječ o suradnji kojom klub koji ima preko 500 članova biti još bolji.
Ravnatelj Insitituta Boris Blažinić tom prilikom istaknuo je kako posljednjih šest mjeseci radi s Filipom Udeom.
– Ljudi se u posljednje vrijeme otuđuju jedni od drugih, ali od sebe samih. No, kroz sport mogu graditi bolji karakter, što prvenstveno vrijedi za mlade ljude – rekao je Blažinić i dodao kako uz pomoć sportskih uzora treba mentalnu higijenu proširiti na cijelu društvenu zajednicu. Suradnja između kluba i instituta uključivat će područja primjenjene i sportske psihologije.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE