0.6 C
Čakovec
Nedjelja, 26 studenoga, 2023

Nedelišće domaćin velikog trenerskog seminara Europske gimnastičke federacije

Hrvatski gimnastički savez od 30. kolovoza do 3. rujna 2023. godine domaćin je velikog seminara Europske gimnastičke federacije – „TeamGym Coaches Course“.

Sportsko-gimnastički centar Aton u Nedelišću i GK Nedelišće ugostili su trenerski tečaj za gimnastičku granu TeamGym koji je okupio 25 trenera iz Azerbajdžana, Austrije, Slovenije, Njemačke, Mađarske, Češke te trenere hrvatskih klubova GK Trešnjevka, GK Vukovar i GD Osijek-Žito.

Glavni predavači su eksperti Europske gimnastičke federacije za TeamGym, Šveđani Gunnar Eklund (tehnika, metodika i biomehanika) i Anders Frisk (elementi partera, pravilnik i koreografija), a demonstratori pet gimnastičara i gimnastičarki GK Sokol Karlovac.

Seminar u Nedelišću posjetili su i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik te koordinator za TeamGym pri HGS-u Tigran Gorički, čiji je klub GK Trešnjevka prije nekoliko godina prvi u Hrvatskoj pokrenuo ovu zanimljivu gimnastičku granu. Modernu grupnu gimnastiku TeamGym čija ekipna natjecanja uključuju nastupe u muškim, ženskim i mješovitim timovima, a izvode se na tlu, trampetu i tumbling traci.

Europska gimnastička federacija dala je povjerenje HGS-u da organizira seminar za europske trenere u grani TeamGym, a povratne informacije 25 trenera sudionika koji su došli u Nedelišće su jako dobre. Svi su zadovoljni organizacijom GK Nedelišća i lijepo im je boraviti u Hrvatskoj. Ovime smo još jednom opravdali povjerenje Europske federacije. Ove godine imali smo i seminar za Parkour Svjetske gimnastičke federacije u lipnju u Osijeku, a imat ćemo još jedan isti takav seminar u listopadu. Uz to, Europska federacija dodijelila nam je domaćinstvo organizacije seminara za granu Gimnastika za sve koja će se održati u Zagrebu krajem rujna. HGS dobiva sve više domaćinstava seminara i natjecanja čime pokazujemo da smo dobri organizatori, da se sudionici u našoj zemlji osjećaju dobro, a tako promoviramo i Hrvatski gimnastički savez, ali i Hrvatsku, rekao je prvi čovjek HGS-a Marijo Možnik nakon posjeta seminaru u Nedelišću.

Radi se o modernoj grupnoj gimnastici koja predstavlja oblik proširenja sportske gimnastike, a natjecanja u TEAMGYM-u pružaju priliku svim onim gimnastičarima i gimnastičarkama, koji ne žele više sudjelovati u natjecanjima u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici, ali svoje gimnastičke sposobnosti mogu primijeniti u ovom obliku gimnastičkog sporta i postati dio tima.

TEAMGYM je moderna grupna gimnastika čija ekipna natjecanja uključuju nastupe u muškim, ženskim i miješanim timovima, a izvode se na tlu, trampettu i tumbling traci, te je prepoznat u mnogobrojnim nacionalnim savezima kao jedna od veoma uzbudljivih vrsta gimnastike i nadasve atraktivna za gledatelje.

Upravo je to bio jedan od razloga da se i hrvatski gimnastički klubovi upoznaju sa ovom vrstom gimnastike (koju je već počeo uvoditi GK ”Trešnjevka”), da ostali europski treneri podignu svoj nivo znanja u načinu vođenja treninga i priprema za natjecanja, a sve to u prezentaciji eminentnih europskih stručnjaka – Eklunda Gunara Carla Lenarta, Andersa Friska, te članice Tehničkog odbora TEAMGYM-a Europske federacije BIANCE FRANZOLI.

Sudionike seminara posjetio je i Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik te im u prigodnom govoru zaželio puno uspjeha u njihovom radu.

Kako sportsko-gimnastički centar ”ATON” svojom infrastrukturom u cijelosti zadovoljava sve uvjete za održavanje svih oblika gimnastičkih priprema, natjecanja i održavanja gimnastičkih seminara, svi sudionici ovog seminara izuzetno su zadovoljni viđenim, kao i samom organizacijom.

Ovom prigodom želimo zahvaliti Europskoj gimnastičkoj federaciji i Hrvatskom gimnastičkom savezu na ukazanom povjerenju, te koordinatoru za Teamgym HGS-a, Tigranu Goričkom i treneru GK ”Nedelišće” Ričardu Crnjcu, na pomoći u organizaciji ovog seminara, poručili su iz GK-a Nedelišće.

Foto: HGS

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Koncert Parni valjak i Radio 105

Koncert Parni valjak i Radio 105

Hajka