15 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Macan kup okupio mlade gimnastičke nade

Još jednom se ove subote pokazalo da je čakovečki Macanov dom premali za sve mlade zaljubljenike u gimnastiku.

Macan kup, tradicionalno gimnastičko natjecanje provodi se tri desetljeća za članove čakovečkog gimnastičkog kluba u spomen na velikog čakovečkog sportskog djelatnika Marijana Zadravca Macana.

Sudionici su mahom djeca kojima je to prvo natjecanje, svojevrsna odskočna daska za ulazak u natjecateljski sustav. Macan kup je otvorio sportski direktor čakovečkog gimnastičkog kluba, dopredsjednik Gimnastičkog saveza Hrvatske i član Nacionalnog vijeća za sport Mario Vukoja koji je  izrazio zadovoljstvo velikim brojem okupljenih mladih gimnastičara i njihovih roditelja.

„Vi ste za nas svi pobjednici jer se bavite sportom i vjerujem da među vama imamo buduće olimpijke i olimpijce. Stoga smo odlučili da sve vas koji se bavite sportom i dolazite na natjecanja nagradimo zlatnom medaljom, a najbolje s dodatnim nagradama“ izjavio je tom prilikom Vukoja dodavši kako je ovo prvi, ali ne i zadnji Macan kup s partnerima. Naime, novost ovogodišnjeg kupa je  proširenje na klubove s kojima se rade zajednički projekti: GK Vinica, GK Sračinec i GK Macan Nedelišće.

Vukoja je izrazio uvjerenje da će sljedeći Macan kup biti u još većem sastavu i novoj dvorani u Učiteljskom fakultetu u Čakovcu. „Sve pravne predradnje poput ugovora i nabave su pri kraju te se očekuje otvorenje sportskog balona s umjetnom podlogom krajem srpnja, a otvorenje gimnastičke dvorane sredinom rujna, dok krajem godine očekujemo adaptaciju Macanovog doma u Centar izvrsnosti za djecu do sedam godina starosti“ najavio je sportski direktor Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan.

Vrhunsku organizaciju u kojoj je svaki kotačić bio na svom mjestu okrunio je ambasador Europske regije sporta 2022. i najbolji međimurski sportaš Filip Ude koji je dodjeljivao nagrade za najbolje sudionike.

„Iako rezultati nisu bili u prvom planu jer se natjecanje vodilo olimpijskim motom važno je sudjelovati ipak su domaćini uzeli primat u svima kategorijama. Čakovčani su tako osvojili sedam zlata u pojedinačnoj i pet u ekipnoj konkurenciji.

Pred „Macanovcima“ je zgusnuti raspored u kojem ih očekuje Festival sporta – Čakovec živi sport 26. svibnja, Najduža špaga 28. svibnja, Gimnastička zvjezdica 11. lipnja, Family park 22. lipnja, Mini sportsko ljeto u lipnju i srpnju te kampovi bicikliranja, parkoura i rolanja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE