15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Za Filipa Udea Svjetsko prvenstvo pod upitnikom?!

Dobre vijesti koje su stigle iz Montreala o terminu kvalifikacijskog nastupa na Svjetskom prvenstvu pokvarile su one o zdravstvenom stanju Filipa Udea.

Naime, hrvatska reprezentacija saznala je kako će u kvalifikacijama nastupati u drugoj subdiviziji što znači kako će naši gimnastičari nastupiti u 15 sati po kanadskom vremenu, odnosno u 21 po hrvatskom. Treća subdivizija nastupa u 18 sati odnosno u ponoć po hrvatskom vremenu, što našim vježbačima, uključujući i Filipa Udea, nikako ne bi odgovaralo. No, na tu vijest nadovezala se loša – zdravstveni karton našeg najboljeg gimnastičara.

31-godišnji Čakovčanin je nakon odličnog nastupa za vikend na Challeng cupu u Mađarskoj i osvajanju trećeg mjesta dobio virozu.

– Imam visoku temperaturu, smetnje probavnog sustava i ne osjećam se dobro – rekao je Ude.

Govoreći o tome kako ne razmišlja otkazati Svjetsko prvenstvo jer je cijelo ljeto naporno trenirao i namučio se na pripremama izjavio je kako sigurno putuje u Kanadu: “Ako treba u Montrealu ću nastupiti i s jednom rukom. Ne odustajem” poručio je.

I dok je sigurno kako će otputovati na sjevernoamerički kontinent odlazak na pripreme u Rusiju još nisu potvrđene.

Filip Ude i njegova klupska kolegica Tijana Tkalčec trebaju 17. rujna otići put ruskog nacionlanog gimnastičkog centra Ozero Krugloye. Tamo bi se zadržali do 24. rujna i brusili formu zajedno s ruskom gimnastičkom reprezentacijom. Iako će preskočiti Svjetsko prvenstvo, Tkalčec će boravak u Rusiji iskoristiti pripremajući skokove za novu sezonu kako bi sljedeće godine mogla konkurirati za finala na najvećim natjecanjima.

Hoće li s njom na pripreme u Rusiju krenuti i osvajač olimpijskog, svjetskog i europskog srebra na konju s hvataljkama znat će se u nedjelju.

Svjetsko prvenstvo u Montrealu na rasporedu je od 2. do 8. listopada. Očekuje se kako će na njemu nastupiti najbolji svjetski vježbači na konju s hvataljkama osim ozljeđenog Mađara Krisztiana Berkia i nedovoljno spremnog Britanca Lousia Smitha.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE