6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Filip Ude u lovu na medalju Europskog prvenstva u Glasgowu

U najvećem gradu Škotske, Glasgowu, od četvrtka 9. kolovoza na rasporedu je Europsko prvenstvo u sportskoj gimnastici za muškarce.

Hrvatsku će u seniorskoj konkurenciji predstavljati četvorica gimnastičara – Filip Ude, Robert Seligman, Anton Kovačević i Jakov Vlahek.

Svih četvorica hrvatskih gimnastičara nastupit će u višeboju i pokušati izboriti ekipno finale te pojedinačna finala u višeboju, ali i na pojedinim spravama. Kod Filipa Udea, Roberta Seligmana i Jakova Vlaheka primarna sprava bit će konj s hvataljkama, dok će kod Antona Kovačevića to biti preča.

– Potpuno sam spreman fizički i psihički. Vježbu startne ocjene 6.1 stabilno odrađujem na treninzima i očekujem da, ukoliko sve bude išlo po planu, bez većih problema uđem u finale, a potom se u finalu, uz malo sportske sreće, domognem i postolja, kao i prije deset godina u Lausanni. Nakon pobjede na prvenstvu Hrvatske i srebra na Mediteranskim igrama, u odličnoj sam formi i želim uspješno nastaviti natjecateljsku sezonu – nestrpljiv je uoči svog nastupa na Euru Robert Seligman.

Svjetski prvak na preči, Tin Srbić, zbog ozljede ramena morao je otkazati svoj nastup na Europskom prvenstvu, pa tako Anton Kovačević ostaje jedina hrvatska uzdanica na toj spravi.

– Očekujem da ću na Europskom prvenstvu pokazati svoju najbolju izvedbu na preči. Pripremam vježbu sa startnom ocjenom 6.1. Na svjetskim kupovima ove godine išao sam s lakšim vježbama zbog ozljede ramena tako da će mi ovo biti super izazov. Veselim se natjecanju i uvjeren sam u dobar nastup – optimističan je Kovačević.

Osim četvorice seniorskih reprezentativaca, Hrvatska će na Europskom prvenstvu imati i predstavnike u juniorskoj konkurenciji. U Glasgowu će nastupiti četiri mlada gimnastičara – Mauro Nemčanin, Borna Matić, Marko Sambolec i Mateo Žugec.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE