7.6 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

FOTO: Stotinjak mališana kroz Športko upoznali gimnastiku

Samo tjedan dana nakon što su u sportskoj dvorani 1. OŠ u Čakovcu iskusili čari atletike, na istom mjestu je 100-tinjak mališana, polaznika serijala Športko, upoznalo gimnastiku.

Dvorana skoro da je bila premala za sve vrtićarce koji su vježbali koluta naprijed i natrag, hodali po gredi i visjeli na ručama i karikama. I 14. sezonu za redom tijekom sedam sportskih subota, polaznici Športka, upoznaju se s bazičnim sportovima: atletikom, gimnastikom i plivanjem. Kako poručuju iz Udruge za šport djece i mladeži, koja organizira Športko, ti sportovi su odlična baza za kasniji sportski razvoj djeteta. Upoznavanje s gimnastikom prošlo je u opuštenom i veselom tonu, što je bila posljedica pristupa trenera, koji su mahom profesori tjelesne i zdrastvene kulture. Radosna i nasmijana dječja lica bila su najbolja ocjena osmišljenog programa, ali jednako tako zadovoljni su i roditelji, te brojne bake i djedovi koji redovito, svake subote dolaze podržati svoje Športko mališane.


Jedan od onih koji je i ove subote s tribina bodrio svog sedmogodišnjeg unuka Brunu bio je Čakovčanin Branko Damjanović. „Ovo je našem Bruni druga godina kako je dio Športka i mogu reći da je ovo fantastična stvar. Odlična je to priča za ovu djecu, za ove mlade sportaše“ poručio je. Njegovo mišljenje dijeli i Matija Horvat, otac Rina, koji na serijal gleda i s profesionalnog stajališta. Horvat je naime profesor tjelesne i zdrastvene kulture koji radi u Čakovcu, a živi u Varaždinu.


„Ovakvog nečeg nema u Varaždinu. Smatram kako je odlično da postoji ovakav program koji okuplja predškolsku djecu jer ih već u toj ranoj dobi usmjerava na zdravi, sportski životni put“ izjavio je i dodao kako su treneri jako uspješni u animiranju polaznika. Sljedeće subote, 13. travnja serijal Športko još jednom će gostovati u dvorani 1. OŠ u Čakovcu. Tada će u sklopu četvrte Športko subote na rasporedu biti „Loptica skočica“, na kojoj će djeca vježbati s roditeljima.

Mališani će svoju pažnju posvetiti loptama i lopticama koje će dodavati, ubacivati u koš, nogom šutirati u goli, a na kraju će se igrati i s balonima. Serijal Športko namijenjen je djeci vrtićke dobi, a 2006. proglašen je najbolje osmišljenim dječjim programom u Hrvatskoj.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,191FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE