15 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

FOTO: STK Starr poražen od Hennebonta s 3:1

Iako se još sat vremena nakon početka susreta stolnoteniske Lige prvaka u Svetome Martinu činilo da je na pomolu nemoguć rezultat jer je STK Starr protiv renomiranog francuskog prvaka GV Hennebonta TT bio nadomak vodstva od 2:0, petak trinaesti ipak je za hrvatskog prvaka večeras bio nesretan dan. Izgubili su 1:3, unatoč pobjedi  Sun Chia Hunga protiv Fan Shen Penga u prvom susretu i ranom vodstvu od 1:0, te poslije izjednačenog rezultata pri 2:2 u drugom susretu, kada je ipak u petom setu Francuz Cedric Nuytinck bio za dlaku bolji od Starovca Lianga Qiu te s 13:11 izjednačio na 1-1. Poslije je Ronald Redjep u trećem setu izgubio 3:0 od Samuela Walkera, a Francuzi su odnijeli pobjedu nakon sjajne partije Cedrica i rezultata od 3:0 u četvrtom meču za 3:1 konačni rezultat 1. kola stolnoteniske Lige prvaka.

Bio je to debi jednoga hrvatskog sportskog kolektiva koji se uspio izboriti među 16 najboljih klubova Europe, što do sada nikada u novijoj povijesti nije ostvario nijedan klub sa hrvatskog sjevera. Stoga je i realno bilo za očekivati da će rezultat na kraju i otići u korist Francuza, jer državni prvak GV Hennebont TT iz istoimenoga francuskog gradića sa svega 6 tisuća žitelja osim vrsnih i iskusnih igrača raspolaže i s godišnjim proračunom teškim 1,2 milijuna eura, dok Varaždinci sa svojim skromnim sredstvima jedva pokrivaju tekuće obveze i putovanja.

U skupini D Lige prvaka uz STK Starr i GV Hennebont još se natječu Sporting Club iz Lisabona te izuzetno snažna Borussia iz Dusseldorfa, za koju igra trenutno prvi igrač Europe i sedmi igrač Svijeta Timo Boll.

Slijedeći susret STK Starr očekuje18. Listopada 2019., kada se u Lisabonu susreću sa portugalskim stolnoteniskim prvakom Sportingom.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE