FOTO: Prijem sjajnih atletičara Nedelišća koji ostvaruju izvrsne sportske rezultate!

Povodom sjajnih sportskih postignuća mladih atletičara i atletičarki iz AK Nedelišće na domaćim i međunarodnim natjecanjima, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania upriličio im je svečani prijem. Prijemu su u NGC Aton uz načelnika nazočili i zamjenik načelnika Željko Kacun, trener AK Nedelišće Aleksandar Puklavec, predsjednik Marko Bratković, te članovi kluba Alena Hrušoci, Roko Farkaš i Mia Florijanić, kao i bivši članovi Gabrijel Stojanović i Karlo Marciuš.

Uz čestitke na sjajnim rezultatima načelnik je posebno priznanje odao Aleni Hrušoci koja se nakon dvije godine borbe s ozljedama vratila na atletsku stazu i ostvarila nekoliko sjajnih sportskih uspjeha. Od ostvarenih postignuća Alene valja istaknuti dvije bronce u disciplinama na 400m i 400m s preponama na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, 3. mjesto u štafeti 4x400m na Ekipnom prvenstvu Europe – 2. liga, te ostvarena norma za Europsko prvenstvo u atletici 2020. u Parizu u disciplini 400m s preponama u vremenu od 57.88 sekundi.

Osim toga, dobila je i poziv Hrvatskog akademskog sportskog saveza za nastup na ovogodišnjoj Univerzijadi koja se tijekom srpnja održavala u Napulju gdje je u polufinalnoj utrci osvojila 11. mjesto, što je odličan rezultat s obzirom na činjenicu da je na Univerzijadi nastupalo 8 tisuća sportaša iz 118 zemalja svijeta.

Uz Alenu, svakako treba istaknuti i kvalitetne mlade, perspektivne sportaše Miu Florijanić i Roka Farkaša za koje trener Puklavec kaže da je samo pitanje vremena njihovog uspjeha. Trener se osvrnuo na ostvarene rezultate uspješnih atletičara te uz zadovoljstvo i zahvalu Općini istaknuo i nedostatak dostupnih atletskih trenera u općini ali i pomanjkanje adekvatnih atletskih staza za ozbiljnije treniranje, što uzrokuje odlazak članova AK Nedelišće u druge klubove.

Kako ističe načelnik, općina Nedelišće podupire svoje vrhunske sportaše, a uz izdvajanja za sport pomažu se i sportaši pojedinci koji ostvaruju vrhunske rezultate. Bilo je i riječi o nadolazećim projektima i osnivanju Zajednice sportova Općine Nedelišće, pa se načelnik nada da će se uz postojeći nogometni stadion ostvariti i izgradnja atletskih staza i time osigurati uvjete koji naši atletičari i zaslužuju.

Ostavi komentar