7.6 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

FOTO: Paula Posavec i Filip Ude najbolji sportaši Međimurja u 2016.

U čakovečkom hotelu Park, u organizaciji Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije uz nazočnost mnogobrojnih sportaša, sportskih djelatnika i gostiju održano je proglašenje najboljih sportaša i sportskih ekipa Međimurja u 2016. godini te dodjele najviših županijskih sportskih priznanja Franjo Punčec.

Laureati ovogodišnje dodjele priznanja najboljima u pojedinačnoj konkurenciji bili su Paula Posavec i Filip Ude.

Paula je članica Ženskog rukometnog kluba Zrinski Čakovec, koja je 2016.-toj nastupala za nacionalnu seniorsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Švedskoj, a branila je i hrvatske reprezentativne boje na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Moskvi.

Filip Ude vrhunski je sportaš prve kategorije, nastupao je na OI u Rio  de Janeiru, a osvojio je i 2. mjesto na PH na konju s hvataljkama, 2. mjesto na Svjetskom kupu u Anadiji i 4. mjesto na Svjetskom kupu u Osijeku.

Najbolja ženska ekipa je seniorska ekipa Ženskog rukometnog kluba Zrinski Čakovec koja je prošle godine osvojila 7. mjesto u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi i izborila je nastup u osmini finala hrvatskog rukometnog kupa. Za najbolju momčad proglašeni su odbojkaši OK Međimurje Centrometal. Klub je prošle godine osvojio treće mjesto u odbojkaškoj Superligi, izborili su polufinale kupa hrvatske i igrali su susret šesnaestine finala srednje europskog CEV Challenge Cupa.

U kategoriji sportaš, osoba s invaliditetom za najboljeg je proglašen Alen Novak, član kluba Mura. Alen se bavi trenira atletikom, pikadom, boćanjem i malim nogometom, a prošle je godine osvojio prvo mjesto na PH za osobe s intelektualnim poteškoćama u malom nogometu.

Dodijeljena su i priznanja za perspektivne sportaše koje su primii Marta Kozjak, Nikola Topličanec, Kaja Sabol, Noa Vresk, Lara Vrančić, Martin Mlinarić, Lucija Đaković, Stjepan Škoda, Nika Šarić, Antonia Ružić, Filip Bel, Matija Orehov, Simona Vlašić, Katarina Rojko, Marijana Mutak.

Priznanje za životno djelo “Franjo Punčec” primio Ivan Žižek

Godišnja priznanja uspješan rad i djelovanje u sportu pripala su Emiliji Kovačić, Ivanu Rođaku i Valentinu Šipušu, dok su priznanje za 90. godina djelovanja pripala TK Franjo Punčec Čakovec, odnosno za dvadesetogodišnji uspješni rad ŽOK-u Kaštel Pribislavec.

Ovogodišnji dobitnik “Priznanja za životno djelo Franjo Punčec” za dostignuća i doprinos od izuzetnog značaja za razvoj sporta u Međimurskoj županiji je Ivan Žižek iz Mačkovca.S pomenimo i to kako se treću godinu dodjeljuje i nagrada za Fair Play koju je ove godine primio Ivan Patafta jedan od najredovitijih trkača kros lige Globetka , ali i vrijedan atletski sudac.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,194FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE