FOTO: Ekipe iz Čakovca plasirale se na državnu završnicu u košarci

Veliki Kinder Sport turnir u košarci Plazma Sportskih igara mladih održao se u subotu na Trgu Republike u Čakovcu

Županijska završnica Kinder turnira u košarci pretvorila je centar grada u teren za košarkaški hakl. Mladići i djevojke pokazali su svoju vještinu pod košem, a najspretniji i najsretniji osvojili su put u Split.

Prije samog početka turnira sreću svim natjecateljima poželjeli su Zoran Vidović, zamjenik gradonačelnika grada Čakovca i David Vugrinec, pročelnik Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću. Natjecale su se igračice i igrače koji ulaze u jednu od dvije kategorije: 2003. godište i mlađi (u muškoj i ženskoj konkurenciji) i 2005. godište i mlađi (muška konkurencija). Ekipa se na turnirima uvijek sastoji od najviše 4 igrača, a utakmica može početi ako svaka ekipa u polju ima po 3 igrača. Vrijeme jedne utakmice nije ograničeno. Igra se dok se ne postigne potreban broj koševa (11 koševa za djevojke i 11 koševa za mladiće).

Putnici za Split su ekipe:
2003. godište djevojčice: ”Radost”
2005. godište dječaci: ”Hereki”
2003. godište dječaci: ”Curke”

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2019. godini održava se po 23. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika).

Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 23 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su preko 1.500.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr , Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i instagramu.

Ostavi komentar