Fantastičan uspjeh ŠK Stridon na Državnom prvenstvu Hrvatske u ubrzanom šahu: Max Poljan prvak Hrvatske

šahisti stridon

U zagrebačkom se hotelu Holiday, 30. studenoga i 1. prosinca odvijala napeta borba najboljih šahista Hrvatske u kategoriji kadeta. Kadeti Šahovskog kluba Stridon uglavnom su zauzimali prve ploče, a najveći je uspjeh ostvario neporaženi Max Poljan.

S maksimalnim brojem bodova zauzeo je fantastično 1. mjesto u kategoriji U10 i time postao trenutni prvak Hrvatske. Napeta se borba odvijala u kategoriji U8 u kojoj se Fran Sarač borio za 3. mjesto koje mu je promaklo za samo pola boda. U svojim su kategorijama odlično 5. mjesto osvojili Ivano Lukačević (U10) i Ivor Colev (U14). Bartol Perko (U14) osvojio je 10. mjesto, Saša Vinković (U8) 11. mjesto, Lovro Pergar (U14) 13. mjesto, a Grga Brnadić (U10) 17. mjesto.

Ipak, ono što nažalost valja napomenuti i što usprkos velikome uspjehu naših sudionika ostavlja gorak okus u ustima, jesu neprimjereni uvjeti u kojima se odvijao jedan od potencijalno najvažnijih turnira Hrvatske. Ovim putem apeliramo na to da je Hrvatski šahovski savez dužan promišljati o boljem odabiru lokacije i boljoj organizaciji turnira na državnoj razini. U razgovoru s trenerima, roditeljima i ostalom podrškom moglo se nebrojeno puta čuti da je sama organizacija bila ispod razine lošeg.šahisti Stridon

Ostavi komentar