15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Evo što čeka ovaj vikend međimurske klubove u 3. i 4. hrvatskoj nogometnoj ligi

Poslije uvodnog poraza od glavnog konkurenta za prvo mjesto Mladosti iz Ždralova, nogometaši Poleta iz Svetog Martina na Muri u 3. HNL Sjever, upisali su tri uzastopne pobjede i samo su na bod do vodeće Mladosti. Njihov subotnji domaćin već dugo godina ima istu ekipu koju svake godine pojačava s provjerenim igračima. Tako u ekipi Tehničara igraju i igrači koji imaju i prvoligaško iskustvo (Lovrek, Sačer, Jambrušić), a dugi niz godina vodi ih provjereni trener Roman Sović.

– Zadovoljan sam bodovnim učinkom, ušli smo u pozitivnu seriju, igramo sve bolje i bolje. To je pokazala i ova utakmica protiv Virovitice gdje smo se raspucali. Dobro smo ekipirani, imamo i dosta mlađih igrača, tako da mogu rotirati. Još da se oporavi kapetan Barat biti ćemo još jači. Nažalost, pouzdani Horvat mora duže vrijeme izbivati s terena.
Utakmica protiv Tehničara koji ima iskusnu ekipu punu provjerenih pojedinaca biti će istinski derbi. I mi i oni volimo se nadigravati, pa makar se igra na neutralnom terenu njima bi dao ulogu malog favorita. Dugo su zajedno i tri puta za redom bili su prvaci četvrte lige. Međutim mi imamo svoje adute i vjerujem u pobjedu, kazao je trener Poleta Mario Kovačević.

Puno bolje raspoloženje je i u redovima Rudara iz Murskog Središća, posebice nakon pobjede na gostovanju.

– Nakon uvodna dva poraza malo se uvukla apatija u ekipu. Međutim brzo smo se pribrali i dvije uzastopne pobjede u prvenstvu i jednu u kupu je diglo momčad. U našem sastavu ima čak sedam igrača mlađih od 21 godine i sigurno da im treba vremena da se uklope u ekipu. U utakmicu protiv Đurđevca ulazimo bez kartoniranog Zadravca, ali se vraća pouzdani Leo Mesarić koji je odslužio kaznu neigranja. Neće nam biti lako, jer najteže su one utakmice gdje unaprijed upišeš bodove. Mi moramo u svakoj utakmici biti borbeni, ići 110 posto i ovaj susret će nam pokazati smjernicu kuda idemo. Vjerujem da ćemo biti pravi i upisati tri boda, rekao je trener Dražen Škvorc.

Parovi 5. kola, subota, 21. rujna od 16 sati: Mursko Središće: Rudar – Graničar, Križevci: Tehničar – Polet, Papuk – Radnik Križevci, Podravac – Bjelovar, Virovitica – Varteks, Mladost – Podravina.

IV. HNL: Mogu li Palovčani skinuti s vrha još jednog lidera?

I ovo kolo donosi zanimljive utakmice u dva dana. U subotu i nedjelju bit će najzanimljivije u dva susjedna mjesta Nedelišću i Dunjkovcu- Pretetincu gdje se igraju međimurski ogledi, dok je nedjeljni derbi kola između Bednje i zahutkalog Dinama iz Palovca koji će imati još jedno veliko iskušenje i priliku da s vrha skine novog lidera nakon što je to napravio Međimurcu.

Nedelišće je u novo prvenstvo ušlo s dosta primijenjenim i jako pomlađenim sastavom koji vodi novi trener Neven Bujanić. Još se traže, a u subotu im na Trate dolazi Mladost iz Svete Marije. Očekuju pobjedu i uzlet prema gornjem dijelu tablice, međutim gosti koji su im dobro parirali u kupu prošle sezone, imaju svoje adute i biti će neizvjesno.
U drugom međimurskom derbiju susret starih rivala Međimurca i Mladost Kometa sigurno će pobuditi veliku pažnju gledatelja. Domaćin želi biti na samom vrhu i zato im igra samo pobjeda. Ne znamo slažu li se s tim igrači Gregora Bunca. Omladinac je nakon četiri kola na nuli pa protiv Nedeljanca na domaćem terenu očekuju da se to promijeni i da se odmaknu s dna ljestvice.
Slogi u nedjeljno prijepodne dolazi protivnik po mjeri, Zelengaj skojim igrači Tihomira Blažeke ne bi trebali imati problema. Oba međimurska Dinama, u nedjelju poslijepodne, odlaze na gostovanje s onu strane Drave.
Palovski Dinamo je gost Bednje s kojom je poravnat na vrhu pa je to ujedno i derbi kola. Iskusna ekipa Bednje doma ne ispušta bodove, a mladići Josipa Šegovića puni samopouzdanja nakon dobrog starta odlaze na ovo gostovanje. Njihov imenjak iz Domašinca, s jednim bodom je predzadnji i u gostima protiv Jalžabeta nadaju se barem bodu ili sva tri. U dosadašnjim utakmicama nisu ni imali sportske sreće, pa se nadaju da će ovaj puta biti bolje.

Parovi i satnica: subota 21. rujna u 16 sati: Nedelišće – Mladost (SM), Omladinac – Nedeljanec, Ivančica – Dubravka Zagorac; nedjelja 22. rujna Sloga – Zelengaj (10 sati), a od 16 sati: Jalžabet – Dinamo (D), Bednja – Dinamo (P), Međimurec – Mladost Komet.

(md)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE