Dva naslova u Mihovljan, po jedan u Zasadbreg, Šenkovec, Kotoribu, Goričan i Svetu Mariju

Minuloga vikenda završilo je natjecanje u Međimurskim stolnoteniskim ligama Međimurske novine, prekidano zbog pandemije Covid-19, zbog čega je odigrano s dvije podulje stanke.

Kao i u svim dosadašnjim sezonama u središtu zanimanja je bila 1. liga, u kojoj je nakon trinaest osvojenih naslova i nakon uzastopnih u posljednje tri sezone ZEN-Šenkovec 2, titulu prepustio Mihovljanu 3 Prima birou.

Prvo mjesto u 2. ligi osvojio je prvi sastav Zasadbrega, za bod bolji od drugo plasirane USTA Belice 1, a u 3. ligi, kao utjehu zbog neuspjeha prvoga sastava, naslov je osvojio četvrti šenkovečki sastav, nakon što je za jedan bod bio uspješniji od Preloga 1.

Drugu titulu Mihovljančani, točnije reći Mihovljančanke, jer su igrali u gotovo ženskom sastavu, s pet igračica i jednim igračem, za svoj klub je u 4. ligi osvojio Mihovljan 4, koji je pred drugoplasiranim Lopatincem 3 ostvario prednost od čak sedam bodova, a u uzbudljivom finišu u 5. ligi naslov je osvojila Kos-Kotoriba 4, koja je s bodom prednosti na drugom i trećem mjestu ostavila Svetu Mariju 1 i Čakovca 6.

U 6. ligi prednost za tri boda ispred bodovno izjednačenih Kos-Kotoribe 5 i USTA Belice 3 ostvario je Goričan 2, a u 7. ligi, koja je zbog samo pet ekipa igrala četverokružno, za bod ispred drugo plasiranoga Zasadbrega 2 prvo mjesto je osvojio mladi sastav Svete Marije 3.

Kuriozitet sezone je Dubravko Hozjak iz Preloga 1 u 3. ligi, koji je sezonu završio s 51 pobjedom i bez poraza, a sa skorom od 24/0 i manjkom samo jedne partije za ulazak u kriterij za uvrštavanje na rang listu su Andrija Krušelj iz Kos-Kotoribe 5 i Mladen Železnjak iz Putjana 5 u 6. ligi. Tri najuspješnija sastava iz svake lige bit će nagrađene pokalima sponzora liga, Međimurskih novina, a kad će im se odličja uručiti za sada je, zbog već spomenutoga Covida-19, nepoznato. Franjo Flac

Ostavi komentar