DVA HRVATSKA FINALA U PORTUGALU: Tijana Korent prvoplasirana u kvalifikacijama preskoka!

gimnastika

Tijana Korent (Tkalčec) i Petra Furač u današnjim su kvalifikacijama preskoka na Svjetskom kupu u Guimaraesu izborile plasman u subotnje finale.

Naša najbolja preskokašica Tijana Tkalčec, odnedavno Korent, u subotnje će finale kao prvoplasirana iz kvalifikacija. Za svoje je portugalske skokove Tijana zaradila prosječnu ocjenu 13.425. U finalu će joj društvo praviti još jedna hrvatska gimnastičarka –  Petra Furač, koja je na preskoku danas zauzela peto mjesto (12.375).

– U finale sam ušla kao prva, no nisu sve cure skakale svoje uobičajene skokove. Kanađanka i Portorikanka išle su samo glatke skokove bez šraubi. U subotu sigurno ne bude takav rezultat, budući da one imaju prostora za još šest desetinki poboljšati svoje skokove, ali ja sam zadovoljna i sa samim ulaskom u finale. – na današnje se kvalifikacije osvrnula Tijana.

Ženski dio delegacije, točnije Petra Furač i Ana Đerek, natjecao se još i u kvalifikacijama dvovisinskih ruča, no obje naše predstavnice nisu izborile nastup u finalu. Petra je za svoju vježbu zaradila ocjenu 10.300 (11. mjesto), dok je Ana dobila 9.550 te naposljetku završila kao 12.

Više sreće nisu imali niti muški članovi hrvatske reprezentacije na Svjetskom kupu u Portugalu. Najbliži finalu ostao je Renato Prpić koji zahvaljujući današnjem devetom mjestu kvalifikacija konja s hvataljkama (12.300) u subotnjem finalu ima status prve rezerve. Matija Baron na istoj je spravi završio kao 14. (10.800), dok je Aurel Benović nakon subotnje povrede današnje kvalifikacije partera završio kao jedanaesti (11.800).

Nastavak kvalifikacija po spravama na rasporedu je sutra, a Tijanu i Petru pratimo u subotnjem finalu preskoka.

 

Ostavi komentar