9.5 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Druga hrvatska košarkaška liga: Podravac u kvalifikacije, Međimurje viceprvak

Završilo je prvenstvo u 2. hrvatskoj košarkaškoj ligi sjever. U posljednjem kolu naš predstavnik Međimurje, gostovalo je u Križevcima kod posljednjeplasiranoga Radnika. Kao što i priliči drugoplasiranoj ekipi prvenstva – problema nije bilo nikakvih. Niti u rezultatu, niti u pristupu, niti u angažmanu. Na kraju plus od 27 koševa u korist, naravno Međimurja i završetak prvenstva pobjednički.

No, treba biti realan i napisati da liga nikada nije bila kvalitetom lošija, da zanimanje za juniorsko-seniorsku košarku, ne samo u našoj regiji, ili našem gradu, ili našoj županiji nikada nije bilo manje, da mladih igrača uopće nema, a samim time niti mladih potentnih igrača.

Da ambicije kod mladih za igranje košarke na nešto većoj razini uopće ne postoji dokaz je da Međimurje kao županija nije već ohoho godina iznjedrila nijednoga košarkaša da igra npr HT Premier ligu kao trenutno najkvaltetniju ligu (iznad je ABA liga). Posljednji takav je Patrik Jambrović rođen 1996. godine koji trenutno profesionalno igra za Zabok.

Prvo mjesto osvojio je Podravac koji će igrati kvalifikacije za Prvu ligu, odnosno jedinstvenu Drugu ligu iz koje je prošle godine istupio/ispao (?!). (bh)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE