Dora Pajić s juniorskom rukometnom reprezentacijom Hrvatske otputovala na Europsko prvenstvo u Mađarsku

Mlada čakovečka rukometašica osamnaestogodišnja Dora Pajić, članica ŽRK Zrinski, otputovala je s juniorskom reprezentacijom Hrvatske na Europsko prvenstvo kojemu je domaćin Mađarska, odnosno grad Gyor. Hrvatska je u izuzetno teškoj skupini s Danskom, Njemačkom i Nizozemskom.

Evo što nam je prije puta rekla mlada čakovečka reprezentativka Dora Pajić:

– Jako puno smo trenirale ovih gotovo mjesec dana. Pokušavale smo stvoriti igru koju je izbornik Jerković zamislio. Imamo jako tešku grupu u Gyoru, ali mi smo spremne i dat ćemo sve od sebe. Očekivanja su optimistična, a svi se nadamo prolasku skupine. A ako je suditi po ovom turniru u Budimpešti, Mađarska mi izgleda kao najveći favorit prvenstva.

Inače, europska prvenstva za juniorke održavaju se od 1996. godine. Hrvatska je do ove godine sedam puta bila sudionik tih natjecanja. I pamti jedan veliki rezultat, odnosno medalju. U Francuskoj 2000. godine naše su juniorke osvojile brončanu medalju. Na tri posljednje europske smotre uglavnom su bile prolaznice, osvojivši jedno 13-to i dva 12-ta mjesta. Ukupno su na ta tri prvenstva ostvarile dvije pobjede. (md)

RASPORED UTAKMICA U SKUPINI B:
Četvrtak, 11. srpnja
16:30 Hrvatska – Danska
Petak, 12. srpnja
14:30 Hrvatska – Njemačka
Nedjelja, 14. srpnja
16:30 Hrvatska – Nizozemska

Foto: HRS

Ostavi komentar