Desetkovani Hodošan u HEP Superligi (Ž) izgubio od Bjelovara

U subotu je prvim kolom započelo natjecanje u HEP Superligama, a u onoj za igračice naš je Hodošan kao domaćin s 3:1 poražen od Bjelovara.

Zbog COVIDA-19 na kraju prošle sezone nitko nije ispao, a ušle su prvakinje 1. liga pa liga broji 12 ekipa, s time da će ispasti čak četiri sastava.

Hodošan je u sezonu ispao potpuno desetkovan, jer zbog korone mu nije pristupila mlada Indijka iz Španjolske, otišla je iskusna Slovenka Manca Fajmut, a aktivno je prestala igrati Bojana Poljak pa se ekipa svela na Paulu Markati i mlade, gotovo početnice, domaće igračice, a povremeno bi mogla zaigrati i mlada Varaždinka Lucija Sitar. U takvom sastavu su potpuni autsajder, koji je već na početku osuđen na ispadanje pa se osim poraza drugo ne može očekivati.

Pokušali su Hodošančani prijeći u 1. HL istok, ali im to pravila ne dozvoljavaju, a u slučaju odustajanja po istim pravilima tri godine bi bile blokirane u najnižem rangu, bez mogućnosti napredovanja. 

Jedinu partiju protiv Bjelovara je dobila Paula Markati, dvije je izgubila Katija Barić, a jednu Iva Šikač. U subotu 10. listopada će se igrati 2. kolo u kojem igračice Josipa Markatija gostuju u Malinskoj.

Franjo Flac 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE