8 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Cibalia slavila protiv Međimurja golom u 90. minuti

U trećoj utakmici u sedam dana 2. HNL Međimurje je ugostilo Cibaliju i izgubilo 1:2 (1:0) zgoditkom kojeg su gosti postigli u zadnjoj minuti kojeg su žestoko proslavili na čakovečkom SRC Mladost.

Naime, ovom pobjedom Cibalia je preskočila Međimurje na tablici i stigla do važna tri boda protiv izravnog protivnika u borbi za opstanak.

U prvom dijelu nije bilo previše dobrog nogometa, završnica nije bila dobra kod jednih i drugih. U domaćim redovima itekako se osjetio izostanak napadača Igreca zbog ozljede, trener Kovačević nažalost nema na raspolaganju kvalitetne alternative za krilne pozicije i špicu.

Ipak, Međimurje je sretno povelo u samoj završnici prvog dijela. Nakob ubačaja agilnog u prvom dijelu Čeha Zalapača loše je reagirala obrana gostiju, lopta se na 2-3 metra od gola odbila do Marciuša koji je zabio za 1:0.

Drugi dio bolje otvaraju gosti te dolaze do izjednačenja u 52. minuti, a lijep pogodak glavom postigao je Ivan Jajalo.

Međimurje je najbolje odigralo 15 minuta središnjeg dijela drugog poluvremena i šteta je što nisu zabili.

U 59. minuti bili su blizu pogotka. S lijeve strane ubacio je Zapalač, a njegov ubačaj završio je na gredi dok odbijenu loptu Marcijuš šalje pokraj gola. Bilo je još napeto u gostujućem kaznenom prostoru, kad je lopta koja je išla u gol pogodila na 5 metara jednog našeg napadača, dok dobar udarac i prijetnju Hlišća zaustavlja Đaković.

I onda su naši u zadnjih desetak minuta fizički pali, nije jasno zašto trener Kovačević za tu fazu utakmice nije ubacio dva-tri svježa igrača. Osjetilo se da raste pritisak gostujućeg sastava i nažalost obrana Međimurja nije izdržala.

Četiri minute prije kraja veliku priliku imaju gosti, ali ipak ostaje 1:1 jer domaći vratar Jesenović vrhunskom obranom spašava domaća vrata.

U 90. minuti međutim stiže kazna za domaći sastav. Gosti su imali korner nakon kojeg je Oršolić bio sam na drugoj strani i nesmetano posprema loptu za pobjedu CIbalije 1:2.

Međimurje (1-3-5-2): Jesenović, Zanjko, Hranilović, Glavina, Palić, Zapalač, Havelka, Hlišć, Kuzminski (od 70. Mamić), Marcijuš, Hasanović.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE