15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Čakovec-Globetka osvojila međimurski kup u košarci

Čakovečki košarkaški španeri Globetke pobjednici su ovogodišnjeg izdanja kupa Košarkaškog saveza Međimurja. U finalu su savladali drugoligaša Međimurje 74:67 u utakmici koja je odigrana u utorak navečer u čakovečkoj dvorani II. osnovne škole.

Finale Kupa Međimurja u košarci 2017.
Detalj s finalne utakmice Kupa Međimurja u košarci Čakovec-Globetka i Međimurja

U lijepoj atmosferi pred oko 200 gledatelja Čakovec Globetka od prvog trenutka nametnula se na terenu kao momčad koja ima kvalitetu više, dok će upravo to biti problem našeg drugoligaša u novoj prvenstvenoj sezoni. Odlazak dva Novaka: Mareka i Matije i ozljeda Krajačića, te bez pojačanja na gotovo svim pozicijama u momčadi itekako su limitirali mogućnosti ove momčadi Međimurja koja bi trebala biti nositelj kvalitete međimurske košarke.

Ekipa Čakovec-Globetke sastavljena od dobro poznatih čakovečkih veteranskih košarkaških imena predvođenim centrom Dejanom Vugrincem najboljim i najefikasnijim igračem finalne utakmice, uz nekoliko mlađih u rosteru kojeg je trener Škoda dobro kombinirao cijelu utakmicu bila je u dominantnom položaju od početka kada su stekli desetak koševa prednosti i u većem dijelu cijele utakmice.

Samo zahvaljujući manjku koncetracije kada je popuštala snaga u drugoj četvrtini utakmicu Globetka nije prelomila već u prvom poluvremenu. Međimurje kad je trčalo, igralo agresivno u obrani i strpljivo u napadu moglo se tek rezultatski približiti kvalitetnijem protivniku na terenu. U jednom trenutku su u nastavku i poravnali, te poveli, ali ubrzo je opet presudila kvaliteta i iskustvo. I ne samo to, ostalo je i dovoljno snage da Globetka u posljednjih 5 minuta utakmice zabije nekoliko trica, opet povede s 8-10 koševa i rutinski održi prednost do samog kraja.

Davorin Franjić
Kapetan Čakovec-Globetke Davorin Franjić primio je pobjednički pehar od predsjednika KSM-a Saše Repalusta

Zaslužena pobjeda C-ligaša koji je pobjednik Međimurskog košarkaškog kupa 2017. i nastavlja natjecanje u Regionalnom kupu Sjever u kojem će odmjeriti snage vjerojatno s nekim od novih prvoligaša iz naše regije budući da se promijenio sustav HKS-a, pa su Grafičar Ludbreg i Podravac Virje iz A2 lige preselili u Prvu hrvatsku košarkašku ligu.

Čakovec Globetka slavi
Pobjednički pozdrav Čakovec-Globetke nakon slavlja u Kupu nad drugoligašem

Na kraju utakmice predsjednik Košarkaškog saveza Međimurja Saša Repalust uručio je pobjednički pehar kapetanu Globetke Davorinu Franjiću i veliko slavlje čakovečkih košarkaških španera zajedno s vjernim navijačima moglo je započeti. Čakovec-Globetka stigla je do naslova pobjednika Kupa u sastavu: Levačić, Novak, Vurušić, Vugrinec, A. Golubić, N. Golubić, Franjić, Marković, Radek, Terek, Podvezanec i Zaspan. Trener: Škoda.

Novog trenera i donedavno također jednog od oslonaca ekipe Međimurje u proteklih nekoliko sezona Maria Novaka, u predstojećem razdoblju i nadolazećem prvenstvu očito čeka veliki posao kako bi od rostera kojeg ima na raspolaganju izvukao što više i pokušati se uključiti u borbu za naslov prvaka nove-stare lige, iako to neće biti nimalo jednostavno prema viđenome u ovoj utakmici, bez obzira što u II. ligi sjever više uglavnom nema najvećih rivala iz proteklih godina.

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE