16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Čakovčanke zbog lošije poen razlike ostale bez polufinala

Sreća je neizostavni dio sportskog rječnika. Prije ili kasnije, bilo pojedinci bilo ekipe pozvat će se sreću. Neki će reći kako ih je pomazila, a neki da ih je napustila. Upravo na ovo drugo se na kraju pozivaju juniorke Kluba odbojke na pijesku Čakovec. Naime, one su minulog vikenda u Podstrani nedaleko Splita sudjelovale na Juniorskom prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku.

Čakovčanke su bile u grupi sa KOP Sigetom iz Zagreba i KOP Banjole iz Pule. Prvu utakmicu odigrale su Siget i Banjole remiziravši 1:1. Isti rezultat ostvarile su i članice KOPa Čakovec protiv Sigeta. Naš prvi par, Ema Frančić i Mirjam Varga izgubile su 0:2, ali su Iva Hranilović i Klara Škvorc sjajnom igrom dobile svoj susret s 2:0. I treći susret u grupi između KOP Čakovca i KOP Banjola također je završio s 1:1.  Ema Frančić, sad u paru sa Tijom Budišom gubi svoj susret s 2:0, ali Iva Hranilović i Klara Škvorc repriziraju svoju igru i opet pobjeđuju s 2:0. Na kraju se zatvorio krug u kojem su sve tri ekipe imale isti broj bodova i isti broj osvojenih i izgubljenih setova. O odlasku u polufinale odlučila je poen razlika, a kada se gledao poen količnik Čakovčanke su bile najlošije. Trener ekipe Ivan Vabec bio je svjestan kako je sve bilo blizu. „Malo više sreće, dva, tri osvojena poena više i mogli smo u polufinale ući s prvog mjesta. No, to je sport i zato je toliko popularan. Nadam se kako će nam se to vratiti, da će nam se sreća u nekom drugom scenariju osmjehnuti“ poručio je. Izjavio je kako je cijeli turnir protekao u vrlo izjednačenim susretima, jedino je domaćin KOP Žnjan, koji je i osvojio Juniorsko prvenstvo, za nijansu odskakao od ostalih ekipa.

Ovaj vikend na teren za odbojku na pijesku pak će izaći kadetkinje. Naime, Pula je domaćin posljednjeg ovogodišnje natjecanja, Klupskog kadetskog prvenstva Hrvatske. Put najvećeg istarskog grada čakovečka ekipa kreće s optimizmom i uz nadu u postizanje što boljeg rezultata.

juniorsko odbojka na pijesku 1
Foto: KOP Čakovec
juniorsko PH odbojka na pijesku 2
Foto: KOP Čakovec
Juniorsko PH Hrvatske odbojka na pijesku 4
Foto: KOP Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE