Još kao sedmogodišnjak krenuo je u nogometne vode, a prvi klub bio mu je NK Zasadbreg. U klubu iz svog sela nije se zadržao dugo, te već godinu dana kasnije prelazi u NŠ Međimurje – Čakovec. U nogometnoj školi proveo je sedam godina, a u tom periodu zvali su ga Hajduk i Rijeka.

“Hajduk me zvao s 13 godina, ali nisam se odlučio otići kod njih. Bilo me strah kako ću se uklopiti, a i tada sam još bio osnovnoškolac. Nakon toga slijedila je proba u Rijeci, te sam također bio skeptičan i odlučio sam se na ostanak u Međimurju”.

S 15 godina u zimskom prijelaznom roku dolazi mu poziv Nafte, da se priključi kadetskoj ekipi koja se bori za nastupe u 2. slovenskoj ligi. Bruno se odlučio za taj korak i odveo Naftu do željenog cilja. Ove sezone bore se za najviši slovenski rang, a odličnu sezonu zaustavila je korona.

  • U klubu je veoma dobro, a ove sezone žestoko se borimo za prvo mjesto u ligi koja je nažalost prekinuta zbog koronavirusa.

Bruno igra na poziciji krilnog napadača, a kao svoje vrline ističe brzinu, timski rad i borbenost.

Iako je Zasadbreg maleno selo, za sada su dali dva vrlo talentirana igrača (Emanuela Mađarića i Brunu Šimunkovića) koja bi mogla činiti međimursku nogometnu budućnost.

Ostavi komentar