14.5 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Tri zlata za karatiste Međimurja na Croatia Openu

Proteklog vikenda Rijeka je ugostila 1900 karatista i karatistica iz 250 klubova i 25 država. Otvoreno prvenstvo Hrvatske („Croatia Open“) održavalo se čak tri dana.

Karate klub „Međimurje“ predstavljali su Tibor Kovačić i Dorian Kaladžija u kategoriji kadeti -70 kg, Leon Marcijuš u kategoriji mlađih seniora i seniora -84 kg te Lucija Lesjak u kategoriji mladih seniorki i seniorki +68 kg te u ekipnim borbama.

Natjecatelje je vodio trener Kristijan Lesjak.

O jačini turnira govori i činjenica da je u kategoriji kadeta do -70 kg bilo više od 30 natjecatelja. Dorian je tijesno izgubio u prvom kolu od predstavnika Slovenije, dok je Tibor upisao pet izvrsnih pobjeda i osvojio zlatnu medalju.

Fakultetske obaveze i neplanirano „skidanje“ kilograma osjetili su se u Leonovim borbama, te u obje kategorije gubi u već prvom kolu. Budući da mu je ovo prvi turnir nakon šest mjeseci pauze u nastavku sezone treneri u klubu vjeruju da će i Leon eksplodirati.

Lucija je imala nevjerojatno dobar dan. Natjecanje na kojem se odradi 10 borbi, te upiše devet pobjeda i jedan neriješen rezultat, pokazuje u kakvoj se formi samo Lucija nalazi. U sve tri kategorije u kojima se natjecala, ušla je u finale, te na najbolji mogući način izborniku nacionalne selekcije pokazala da je ozbiljna kandidatkinja za sigurno mjesto u nacionalnoj selekciji. Iako još nije službeno seniorka, finale u toj kategoriji nije bilo neočekivano i rutinski je osvojila zlato. Jedina neriješena borba je bilo finale mlađih seniorki u kojem gubi sudačkim proglašavanjem od dobro poznate predstavnice Austrije, te osvaja srebrnu medalju. Svoju ekipu, bez izgubljena boda, dovodi do finala i osvaja zlatnu medalju.

(ag)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE