15.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Sedam karatista Globusa borilo se za reprezentaciju u Istanbulu

Od 19. do 21. svibnja u Istanbulu u Turskoj je održano 22. Balkansko prvenstvo u karateu za mlađe uzraste.

U prepunoj dvorani u Istanbulu nastupilo je 750 mladih karatista iz 11 država (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Kosovo, Crna Gora, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Turska).

Za mladu reprezentaciju Hrvatske nastupili su karatisti Globusa Nikola Topličanec, Lovro Farkaš,  Josip Slukić, Nika Žerjav, Emili Bety, Tea Lena Špoljarić, te Ana Filipović iz Male Subotice.

Ove godine naši mladi karatisti nisu imali sportske sreće te su im za malo izmakle tri medalje. Najveći uspjeh postigao je Lovro Farkaš osvojivši 5. mjesto u borbama dječaka 12 godina. U presudnom meću za treće mjesto nakon rezultata 0:0 gubi sudačkim preglasavanjem i drugu godinu za redom ostaje na korak do medalje.

Josip Slukić nakon odlično započetog natjecanja i pobjede nad predstavnikom BIH, gubi u repasažu (nakon rezultata 0:0) sudačkim preglasavanjem u korist turskog natjecatelja i osvaja 7. mjesto. Emily Beti je u konkurenciji djevojčica 11 godina ostvarila pobjedu protiv reprezentativke Srbije, ali kasnije gubi meč i osvaja 7. mjesto.

Naše reprezentativce na Balkanskom Prvenstvu su vodili treneri Karate kluba Globus iz Čakovca Dejan Slukić i Mladen Vizinger.  

Međimurski mladi reprezentativci će nastupiti i krajem lipnja na svjetskom kupu u karateu koje se održava u Umagu, pa se prema prikazanim odličnim borbama nadamo kojoj medalji za zaključenje sezone.

Ovim putem iz Karate kluba Globusa zahvaljuju se Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji, te svim ostalim sponzorima koji pomažu u radu kluba.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE