Karatisti “Međimurja” do novih medalja na turnirima u Daruvaru i Ivancu

Karate klub Međimurje1
Karatisti Međimurja u Daruvaru

Proteklih vikenda Daruvar i Ivanec okupili su mnoštvo natjecatelja i ljubitelja karate sporta.

Kadeti Karate kluba „Međimurje“ bili su u Daruvaru, a mladi učenici i učenici u Ivancu.

Iako je Daruvar rezerviran za pripreme nacionalne selekcije bio je domaćin natjecateljima iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Češke i Hrvatske. 40. jubilarni turnir okupio je 600 natjecatelja.

Dorijan Kalajđžija i Mateo Jakopec natjecali su se u kadetima -70 kg i turnir iskoristili za brušenje forme za nadolazeće prvenstvo Hrvatske koje se održava u Rijeci polovicom studenog.

Mateo, nakon jednog dobivenog i jednog izgubljenog meča dobiva priliku boriti se za broncu, ali taj meč gubi rezultatom 4:1.

Dorijan je zaboravio na loš dan u Rijeci i bio izvrstan u Daruvaru. Rutinski pobjeđuje sva tri meča i osvaja zlatnu medalju.

Natjecatelje je krajičkom oka pratio Adriano Marciuš, koji je taj dan bio jedan od sudaca na natjecanju.

11. Memorijalni turnir u čast poginulim braniteljima Domovinskog rata Grada Ivanca okupio je 450 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Treneri Kristijan Lesjak i Leon Marcijuš bili su tamo s mlađim natjecateljima.

Noa Molanr i Abel Đurđek natjecali su se u mlađim učenicima, a Benediki Đurđek u učenicima. Iako super spreman, Marko Lepoglavec morao je propustiti ovo natjecanje zbog bolesti.

Noa se jedini natjecao i u katama i u borbama. Nakon 2 pobjede u kategoriji mlađih učenika kate, gubi od pobjednika kategorije, ali dobije priliku doći do medalje kroz repasaž, ali u toj kategoriji ostaje bez medalje.

Abel u kategoriji mlađih učenika +38 kg osvaja brončanu medalju.

Benedikt u kategoriji učenika -45 kg nakon dva odlična meča ulazi u finalu i izvrsnom taktikom osvaja zlatnu medalju.

Ivanec

Ostavi komentar