Karatist Filip Novak je prvak Hrvatske i plasirao se na Europsko prvenstvo

U subotu i nedjelju, 2. i 3. prosinca, je u Čavlima kraj Rijeke održano Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore.

Karatisti Globusa i Male Subotice su se zajednički pripremali za natjecanje, te nastupili na Prvenstvu Hrvatske s pet natjecatelja u četiri kategorije i osvojili četiri medalje. Nastupili su Elena Kečkeš, Luna Hamer, Kristian Topličanec (Globus), te Sara Novak i Filip Novak (Mala Subotica).

Medalje su osvojili:
Zlato: Filip Novak (Mala Subotica) – Ml.seniori -67 kg
Srebro: Elena Kečkeš (Globus) – Juniorke -53kg
Bronca: Sara Novak (Mala Subotica) – Kadetkinje -47kg i Kristian Topličanec (Globus) Kadeti -52kg

Prvi su u subotu nastupili naši najmlađi predstavnici Kristian Topličanec i Sara Novak. Kristian se odličnim nastupima u kategoriji do 52 kg plasirao u polufinale koje nesretno gubi u produžetku gdje je već proglašen pobjednikom, ali nakon protivničke žalbe gubi pravilom zlatnog boda. U meču za broncu rutinski pobjeđuje protivnika i osvaja medalju.

Sara je nastupila u kategoriji kadetkinja do 47 kg gdje se plasirala u polufinale koje nažalost gubi. U meču za treće mjesto odličnim nastupom pobjeđuje protivnicu i osvaja broncu. Ovo je odličan uspjeh za Saru pošto je na Prvenstvu Hrvatske još uvijek nastupila kao mlađa kadetkinja, a Kristian je također tek pred nekoliko dana ušao u uzrast kadeta.

U nedjelju su u juniorkama do 53 kg nastupile Luna Hamer i Elena Kečkeš. Luna nažalost nesretno gubi meč i ostaje bez prilike za medalju. Elena se sigurnim nastupom plasirala u finale gdje ju je čekala bivša svjetska prvakinja Jelena Pehar. U odličnom i napetom meču Elena gubi tek u produžetku nakon protivničke žalbe (pravilom zlatnog boda) i osvaja srebro.

Kao šećer na kraju Filip Novak osvaja zlatnu medalju u najjačoj kategoriji mlađih seniora do 67 kg. Filip je u 3 kvalifikacijska meča odličnim nožnim tehnikama pobijedio sve protivnike i plasirao se u finale. U finalu protiv Stjepana Štimca taktički vrlo dobro odrađuje težak i neizvjestan meč te pobjeđuje 1:0. Time je Filip postao prvakom Hrvatske i plasirao se na Europsko prvenstvo koje će se održati u veljači u Olimpijskom centru u Sočiju, Rusija.

Natjecatelje su na prvenstvu vodili treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić, a sudio je Tomislav Magdalenić.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE