3.7 C
Čakovec
Srijeda, 17 travnja, 2024

Filip Novak viceprvak Svjetskog kupa, Laura i Sven Strahija brončani

Od 5. do 8. srpnja u Umagu se održao Svjetski kup i drugo kolo svjetske lige za mlade u karateu, na kojem je sudjelovalo rekordnih 2446 natjecatelja iz 75 država.

U sastavu reprezentacije Hrvatske nastupili su i karatisti Globusa iz Čakovca-Male Subotice koji su odličnim nastupima osvojili srebro i dvije bronce. Time su po broju osvojenih medalji najuspješniji i jedini klub iz Hrvatske s osvojene čak tri medalje.

Najveći uspjeh ostvario je Filip Novak u najjačoj kategoriji mlađih seniora -67kg. Filip je do finala nanizao pet sigurnih pobjeda protiv vrlo teških protivnika (6:0 Engleska, 6:0 Italija, 2:1 Kazahstan, 2:1 Švicarska, 0:0 Azerbajdžan). U vrlo neizvjesnom finalnom meču gubi minimalnom razlikom od predstavnika Rusije 3:4 i osvaja srebro. Posebno vrijedi istaknuti da je Filip u polufinalu pobijedio aktualnog prvaka Europe Aliyeva iz Azerbejđana. U finalu se također sreo sa prošlogodišnjim seniorskim viceprvakom Europe Gutnikom iz Rusije. Ovo dovoljno govori o kvaliteti Svjetskog kupa u Umagu i rezultatu kojeg je postigao naš Filip.

Laura Strahija nakon slobodnog prvog kola gubi od kasnije pobjednice iz Mađarske. Kroz repasaž odličnim nastupom prvo pobjeđuje predstavnicu Rusije (prošlogodišnju prvakinju) te u odlučujučem meču pobjeđuje Šveđanku i osvaja broncu u kategoriju U12 -35kg.

Njezin brat Sven Strahija se plasirao u polufinale kategorije U12 +45kg pobjedama protiv predstavnika Ukrajine i Škotske. U polufinalu gubi od kasnijeg prvaka iz Rusije te u direktnom meču za broncu pobjeđuje vrlo visokog i nezgodnog protivnika iz San Marina (čime je ovo ujedno bio i revanš za izgubljeno finale od istog protivnika prije dva tjedna na Austria Openu).

Ema Marčec osvojila je 9. mjesto (kategorija U14 -42kg) nakon pobjeda protiv predstavnica Češke i Makedonije. U sljedećoj borbi gubi od kasnije finalistice iz Italije te kroz repasaž nažalost ne uspijeva doći do medalje.

Sara Novak (kadetkinje -47kg) i Josip Slukić (kadeti -57kg) prolaze bez problema prva dva kola (Sara pobjeđuje Ruskinju i Švicarku, a Josip Španjolca i Francuza). Nažalost oboje gube s minimalnih 0:1 jedno kolo prerano i ostaju bez prilike za broncu kroz repasaž.

Aida Trstenjak odličnim nastupom u prvom kolu pobjeđuje predstavnicu Njemačke 4:1. U sljedećem meču gubi od osjetno više i teže protivnice i završava nastup (na žalost na natjecanju nije bilo Aidine kategorije pa je morala nastupiti u višoj težinskoj kategoriji U12 -35kg). Nika Žerjav i Lovro Farkaš nakon pobjeda u prvom kolu također posustaju u drugom kolu, a dobre mečeve su odradili i Ana Filipović, Nikola Topličanec i  Kristian Topličanec. Svi natjecatelji su ovim nastupima skupili vrijedne bodove za svjetsku ligu (WKF Karate1 Youth League). S obzirom na povrede i činjenicu da je dio natjecatelja (Ana, Josip, Aida, Laura,…) nekoliko dana prije natjecanja prešao u viši uzrast i ravnopravno se natjecao se sa skoro dvije godine starijim protivnicima možemo biti više nego zadovoljni nastupom svih natjecatelja i postignutim uspjehom.

Međimurske karatiste na Svjetskom kupu vodili su treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,193FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

DJ Nebraska

Urnebesni show Ivana Šarića ne bira žrtve

Vremenska prognoza: Promjenjivo i svježe

Ivan Šarić stand up