7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

BORBA ZA SVJETSKI NASLOV: Sportski ribiči 30 prvaka država na kanalu HE Čakovec kreće u lov na naslov

Ove subote točno u 8 sati započinje jedan od najspektakularnijih događaja kada je sportski ribolov u pitanju u našoj zemlji. Na kanalu HE Čakovec – Orehovica starta borba za svjetskog klupskog prvaka u ribolovu udicom na plovak.

Kao što smo već pisali, Prelog i Međimurska županija bit će, od 15. do 21. srpnja, domaćini 39. svjetskog ribolovnog prvenstva za klubove u disciplini udica na plovak (Coarse Angling). Službeni dio ribolova održava se ove subote i nedjelje.

Prvenstvo se održava u organizaciji Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije te Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, uz veliku pomoć Grada Preloga i Međimurske županije.

Prijavljeno je 30 državnih prvaka iz cijelog svijeta, a očekuje se više od natjecatelja i njihove pratnje koji će svoje vještine testirati upravo u Međimurju, koje je prepoznato kao jedna od najboljih destinacija sportskog ribolova. Međimurskom ribolovnom savezu ovo je peto svjetsko prvenstvo, uz veliko iskustvo u organizaciji velikih događaja.

– Velika je ovo stvar, stigli su svi najbolji svjetski klubovi i sportski ribiči u ovoj disciplini. Mogu reći da je ovo možda jača konkurencija nego kada se natječe za državu, jer najbolji u ovom sportu iz Francuske, Engleske, Rusije, Italije i još nekih zemalja iza sebe imaju snažne sponzore uglavnom iz sfere ribolovne opreme i za njih je ovo poput “finale nogometne lige prvaka”, kazao je uoči otvaranja SP-a za klubove predsjednik Saveza Zoran Pfeifer.

Što se tiče samog natjecanja koje se održava u subotu i nedjelju od 8 do 14 sati vodit će se velika borba na kanalu HE Čakovec – Orehovica.

Koliko ulažu najbolji da dođu do naslova, govori i činjenica da desetak ekipa već cijeli ovaj tjedan trenira na toj vodi, a oni koji računaju na naslov svjetskog prvaka u Međimurju su ovdje već petnaestak dana.
– Vidi se da su u pitanju majstori ove discipline, profesionalci kojima je to jedino zanimanju u životu i ribe koje najčešće idu u ovom kanalu kao što su diveri, podusti i mrene vade se iz vode kao po traci kazao je Pfeifer.

ribiči
Ekipa ŠRK Klen iz Svete Marije i predsjednik međimurskih sportskih ribiča Zoran Pfeifer

Po prvi puta na domaćem terenu i Međimurje će imati svog predstavnika, državnog prvaka Klena iz Svete Marije koji je u prošloj sezoni osvojio hrvatski naslov. Sigurno će dati sve od sebe da na domaćem terenu pomrse račune favoritima.
– Koliko mi je poznato, naš prvak nikad nije bio među 10 najboljih u ovoj disciplini, stoga bi takav plasman Klena bio sjajan uspjeh kazao je predsjednik međimurskih sportskih ribiča Pfeifer.

– Dečki su dobro, spremni su te očekujemo dobar plasman i to pri samom vrhu, poručio je Antun Kedmenec, predsjednik ŠRD Klen Sveta Marija.

Dragutin i Dominik Peter iz Svete Marije, Igor Mihalac i Tomislav Klarić iz Donjeg Mihaljevca, Mihael Pongrac iz Goričana, Darko Kolarić iz Hemuševca i kapetan Stjepan Pongrac iz Goričana čine ekipu međimurskog kluba koji će se sa još 29 klubova iz Europe i svijeta boriti za što bolji plasman.

Svečano proglašenje svjetskog klupskog prvaka, bit će u nedjelju navečer u hotelu Panorama u Prelogu gdje se nalazi i cijeli stožer ovog SP-a.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE