18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Borba za opstanak u 2. HNL: Može li Međimurje zaustaviti crnu seriju protiv favorita Dugopolja?

Našeg drugoligaša Međimurje ove nedjelje od 16:30 čeka jedna od najtežih domaćih utakmica u Čakovcu protiv jednog od kandidata za 1. HNL Dugopolja.

Obje ekipe su u lošem nizu, ali puno veće probleme pred ovu utakmicu ima mladi trener Međimurja Lozo koji osim ne baš prevelikog igračkog kadra ima  i nekoliko  izostanaka, posebice u veznom redu.

Gosti usprkos tome što su bili neko vrijeme u samoizolaciji, zbog čega se utakmica igra u nedjelju dolaze kompletni s uvjerenjem da osvoje 3 boda i opet dođu blizu samog drugoligaškog vrha.

Očiti problem Međimurja je igra u fazi obrane jer primiti 60 golova u 24 utakmice je prestrašno i tu novi trener mora obratiti pažnju jer obrane ne počinje od vratara ili stopera nego je to djelovanje cijele momčadi.

U svemu tome plijeni optimizam trenera Loze iskazan u intervjuima nakon poraza u Sinju i nadamo se da će iznaći put kako izvući ekipu iz ove nezavidne situacije. Naravno da je najveća odgovornost na igračima kojima su djelomično namirena potraživanja i mogu se maksimalno posvetiti treninzima i nadolazećim utakmicama.

Iako novo vodstvo kluba pokušava osnažiti momčad i dovesti pokojeg igrača za sada ostaje sve po starom s time da u nadolazećoj utakmici trener Lozo ne može računati na isključenog Palića.

Bez obzira s kojim sastavom će Međimurje izaći na megdan sa Dugopoljem koje još uvijek pretendira na naslov prvaka samo maksimalnim zalaganjem, borbenošću i trkom igrači čakovečkog drugoligaša mogu doći do potrebnih i važnih bodova. Možda će im olakšanje biti što je njihov protivnik do srijedi bio u samoizolaciji zbog epidemioloških razloga.

Utakmica 25. kola između Međimurja i Dugopolja igra se u nedjelju na SRC Mladost s početkom u 16:30.

– Imamo niz loših rezultata, ali atmosfera u svlačionici je opet odlična. Smatram da smo se napokon svi zbližili i povezali te da smo spremni napraviti iskorak u našoj igri i to već želimo pokazati u nedjelju protiv Dugopolja. Dugopolje je odlična ekipa iz samog vrha ljestvice,  međutim mi trebamo igrati našu igru i ginuti za svaku loptu te sam siguran da ćemo ostvariti pobjedu, rekao je jedan od najboljih igrača ovog i veliki adut u napadu Jan Marcijuš.

Bodovi za našeg drugoligaša su neophodni, jer glavni konkurenti počeli su pobjeđivati, tako da ako se danas, odnosno  u sljedećem kolu, nešto ne promjeni na pozitivno, mogli bi zauzeti mjesto na samom začelju tablice.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE