Dva uspješna vikenda za BK Mura avanturu

Matija - postolje Križevci
Matija - postolje Križevci

U posljednja dva vikenda održane su četiri biciklističke utrke na kojima su sudjelovali biciklisti iz BK Mura avantura.

U Vodnjanu je u nedjelju, 9. lipnja održano Nacionalno prvenstvo u disciplini Cross country maraton. Po iznimno vrućem vremenu i na zahtjevnoj stazi dugoj 100 kilometara , do naslova državnih prvaka stiglo je troje članova BK Mure avanture. Naslovima su se okitili Stjepan Hunjak, u kategoriji juniora, Marko Žnidarić u kategoriji veterana A i Božidar Mavrin u kategoriji sport. Osim njih troje, na utrci su sudjelovali još Mihael Krobot, koji je u konkurenciji kadeta osvojio srebro, te Patrik Antolašić, koji je u elite kategoriji zauzeo 10. mjesto.

Isti dan, Grad Križevci i Križevačka udruga biciklista organizirali su utrku ”Kriterij Križevci 2019.”,  u Križevcima u sklopu jedne od najstarijih turističkih manifestacija sjeverozapadne Hrvatske – Križevačkog velikog spravišča. Na utrci su sudjelovali Matija Trstenjak, inače član Hrvatske cestovne kadetske reprezentacije koji je slavio u utrci mladih do 18 godina, dok je njegova sestra Ida u istoj kategoriji, u konkurenciji sa muškima osvojila odlično 5. mjesto. U kategoriji Žene-profesionalci pobjedu je odnijela također članica BK Mure avanture, Majda Horvat.

Vikend kasnije, 16.lipnja u Samoboru je održana utrka Hrvatskog kupa u disciplini XCO. U jakoj međunarodnoj konkurenciji vozača iz Madžarske, Slovenije, Italije, Srbije i Hrvatske, biciklisti Mure avanture nisu uspjeli stići do postolja. Utrka se bodovala i za hrvatski kup u kojem je bilo više uspjeha, pa je tako u konkurenciji juniora Stjepan Hunjak osvojio 1. mjesto, Marko Žnidarić u kategoriji Veterana A , također  1.mjesto, Ida Trstenjak – kadetkinje, 4. mjesto, Božidar Mavrin-sport, 2. mjesto, Ana Hunjak, U14, 2. Mjesto, Mihael Krobot – kadeti, 5. mjesto. U kategoriji U14 dječaka, Leon Prenar nažalost zbog pada  i lakše ozljede nije uspio završiti utrku. Iako su u Samoboru nastupili u nepotpunom sastavu, bez elite vozača, Biciklisti Mure avanture pokazali su tko je „Hrvatski gazda“ u disciplini XCO, osvojivši 1. mjesto u poretku klubova  sa 240 osvojenih bodova , ispred BK Montes iz Zagreba (220 bodova) i BK Grobnik iz Rijeke (213 bodova).

Isti dan, Matija Trstenjak nastupio je na državnom prvenstvu u cestovnom biciklizmu, disciplini kriterij, koje je održano u Sisku. Na vrućem asfaltu sisačkih ulica Matija je opet dokazao da je trenutno najbolji hrvatski kadet, te se okitio još jednim naslovom državnog prvaka.

izvor: BK Mura avantura

 BK MA Samobor
 Božo .- Vodnjan

Ostavi komentar