Članovi BK Mura Avantura u MTB reprezentaciji

Proteklog vikenda izbornik Croatian National MTB Team-a Nenad Okmažić, okupio je najbolje MTB natjecatelje do 15 godina.

Kao nagradu, za njihov cjelogodišnji trud i zalaganje koji ulažu u ovaj sport, poveo ih je na dvije međunarodne XCO utrke. Prva utrka odvijala se u Austriji pod nazivom „ Dachstein Salzkammergut Autumn ride 2016“, a druga „ Eliminatour Kanizsa Nagydij XCO 2016“ u Mađarskoj.

Za ove nastupe u reprezentaciju je pozvano čak troje natjecatelja iz Biciklističkog kluba Mura Avantura: Matija Trstenjak, Ida Trstenjak i Lovro Posel. Iz ostalih klubova su pozvani: Ivan i Luka Okmažić iz BK Makarska, Roko Kukuljan iz BK Grobnik, Anja Nadu i Dante Rosanda iz BK Montes, te Fran Bošnjak iz BK Šišmiš.

U Austriji se utrka održala na prekrasnoj, umjetnoj XC stazi sa svim mogućim tehničkim elementima. Jedna je od najljepših staza u Europi. Natjecatelji BK Mure Avanture ponosno su vozili u crveno –bijelim kockicama, u konkurenciji ponajboljih europskih vozača, te postigli zapažene rezultate. Ivan Okmažić iz BK Makarska završio je na postolju sa medaljom srebrnog sjaja.

U Mađarskoj, okolica Nagykanizse, vozila se utrka na XC stazi sa puno tehničkih elemenata, pretežno po šumi i s puno visinske razlike po krugu. Organizatori su, u strahu da im naš Team ne pokupi sve medalje, već na samom startu stavili naše natjecatelje u zadnje redove. Usprkos tome, naši reprezentativci su svojom borbenošću uspjeli postići odlične rezultate. Tako je Matija Trstenjak iz BK Mura Avantura osvojio je treće mjesto – brončanu medalju, dok je Ivan Okmažić iz Biciklističkog kluba Makarska pobijedio i osvojio zlatnu medalju. Prekrasna nagrada i prelijepo iskustvo za sve naše natjecatelje.

Foto: Predrag Tretenjak

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE