BRDSKI BICIKLIZAM – DISCIPLINA XCO: Stjepan Hunjak i Marko Žnidarić državni prvaci

biciklisti

Na Banovom brdu kraj Osijeka u nedjelju, 21. srpnja održano je državno prvenstvo u brdskom biciklizmu, točnije u disciplini Cross countryolimpic (XCO). XCO je disciplina u brdskom biciklizmu gdje se vozači natječu na kružnoj stazi uređenoj po šumskim puteljcima i zahtjevnom terenu sa poprilično puno uspona, te tehnički zahtjevnim spustevima. Na državnom prvenstvu nastupilo je osmero članova Biciklističkog kluba Mura avantura iz Svetog Martina na Muri.

Stjepan Hunjak
Na pobjedničkom postolju Stjepan Hunjak

Na odlično pripremljenoj stazi i besprijekornoj organizaciji kluba domaćina, BK Osijek 2010, te po iznimno vrućem vremenu, najbolje su se snašli Stjepan Hunjak, koji je pobijedio u konkurenciji juniora, te Marko Žnidarić – Deda pobijedivši u kategoriji Veterana A. Obadvojica su se tako okitili naslovima državnih prvaka u svojim kategorijama.

Marko Žnidarić
Na pobjedničkom postolju Marko Žnidarić

U konkurenciji kadeta Mihael Krobot osvojio je brončano odličje, dok je Matija Trstenjak utrku završio na 5. mjestu. U kategoriji djevojčica do 14 godina Ana Hunjak, Stjepanova mlađa sestra, također je osvojila brončano odličje. U kategoriji kadetkinja nastupila je Ida Trstenjak, ali zbog tehničkih problema sa biciklom, nažalost nije uspjela završiti utrku, iako se krug prije kraja nalazila na poziciji za brončano odličje. U kategoriji sport Božidar Mavrin  utrku je završio na 4. mjestu. U najjačoj kategoriji Elite, Patrik Antolašić  završio je na 10. mjestu.

Nakon državnog prvenstva slijedi pauza od mjesec dana, nakon čega će slijediti još po dvije utrke kupa hrvatske u disciplinama XCO I XCM. Stanke neće biti za Stjepana, koji već idući vikend nastupa na Europskom prvenstvu u Brnu, Češka, gdje će braniti boje Hrvatske.

Ana Hunjak
Ana Hunjak

Ostali biciklisti Mure avanture naredno će razdoblje iskoristiti za treninge, kako bi u preostalim utrkama postigli što bolje rezultate. Fokus će biti na preostale dvije utrke u disciplini XCO, koje će se održati u Otoku dalmatinskom kod Sinja, te u Bolu na otoku Braču. Upravo u toj disciplini BK Mura avantura se nalazi na prvom mjestu u ukupnom poretku, te se nadamo da će momci i djevojke iz Mure avanture na tim utrkama postići što bolje rezultate , kako bi zadržali vodeću poziciju, te se nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta okrunili titulom najboljeg MTB kluba u Hrvatskoj.

Mihael Krobot
Mihael Krobot

izvor: BK Mura avantura

Stjepan NP XCO
Stjepan NP XCO

Ostavi komentar