Igračice i igrači BK Međimurja dobri na domaćem terenu i u Češkoj

Seniorska ekipa BK Međimurje
Seniorska ekipa BK Međimurje

Proteklog vikenda od 23. do 25. studenog u Orlova-Lutyne u Češkoj je u gradskoj dvorani Orlova održan Czech Junior International Orlova 2018., u sklopu Svjetske serije BWF U19 2018 za juniore u-19.

Na turniru je nastupilo je 129 igračica i igrača iz 16 zemalja.

Za juniorsku u-19 reprezentaciju Hrvatske na BECU19 2018 nastupili su po četvrti put ove godine igrači Badminitonskog kluba Međimurje Luka Grubić i Laura Horvat, te treći put Borna Vadlja.

U konkurenciji pojedinaca Luka Grubić izgubio je u 1.kolu (1/64) od 5. nositelja Čeha Mareka Aubusa s 2:0, a Borna Vadlja je izgubio u 2. kolu (1/32) od Rusa Mikhaila Shepyreva s 2:0. Laura Horvat poražena je u 2. kolu (1/32) od Nizozemke Amber Derksen s 2:0.

U konkurenciji parova Luka Grubić i Borna Vadlja poraženi su u 1. kolu od 1. nositelja Nijemaca Hotschke/Wagner s 2:0 ( 21:14, 21:19).

U konkurenciji mješovitih parova Luka Grubić je s Dubrovčankom Mijom Čerjan izgubio u 1. kolu (1/64) od francuskog para Vaur/Vercelot s 2:0, a Borna Vadlja i Laura Horvat poraženi su u 2. kolu od poljskog para Wrzalik/Gorniak s 2:0.

Igrače su na turniru pratili klupski treneri: Tomislav Grubić i Filip Vadlja.

BK Međimurje reprezentativci

U nedjelju, 25. studenog, u dvorani II. OŠ Čakovec u uspješnoj organizaciji BK ”Međimurje” Čakovec održan je 4. Savezni turnir za seniore Hrvatskog kupa 2018.

Na turniru seniora nastupio je 21 igrača i igračica iz četiri kluba Hrvatske , a među njima i seniorska ekipa domaćina pod vodstvom trenerice Emilije Talan.

Voditelji natjecanja bio je Filip Mikolaj, a suci: Lucija Zadravec i Jelena Novak.

U konkurenciji seniora pobjedu je ostvario Josip Uglešić (MZ) pobjedivši u finalu Međimurca Luku Grubića (MČ) s 2:0, koji je ovim finalom osvojio 2. mjesto u ukupnom poretku seniora HK 2018.

Poredak ostalih naših: 4. Luka Vlahek, 5. Matija Hranilović i 8. Filip Bel.

U konkurenciji seniorki pobjedu je ostvarila Dora Drvodelić (MZ).
Poredak naših: 4. Emilija Talan i 7. Karmela Vadlja.

U konkurenciji mješovitih parova pobjedu je ostvario par Josip Uglešić/Dora Dragčević (MZ).

Brončanu medalju osvojio je domaći par Emilija Talan/Matija Hranilović pobjedivši našeg Luku Grubića i Dubrovčanku Miu Čerjan s 2:0.

Poredak ostalih naših parova: 5. Ela Trstenjak/Luka Vlahek i 7. Karmela Vadlja/Filip Bel.

Klub zahvaljuje svojim sponzorima i pokroviteljima na pomoći u uspješnoj organizaciji turnira.

Ostavi komentar