Ivan Grubić nastupio za juniorsku U-19 reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu

Proteklih deset dana od 18. do 27. kolovoza u Srbiji, točnije u Beogradu, u Atletskoj dvorani Beograd održano je 12. ekipno i pojedinačno Europsko prvenstvo 2022. za juniore U-19 na kojem je nastupila i reprezentacija Hrvatske.

Za reprezentaciju je nastupio najbolji igrač junior BK Međimurja Ivan Grubić kojemu je to drugi nastup na EP nakon nastupa 2019. godine na EP U-17 reprezentacije i tako postao naš peti igrač u povijesti Kluba sa nastupom na EP U-17 i U-19 nakon Luke Vlaheka, Luke Grubića, Borne Vadlje i Luke Črepa.

Sastav juniorske U-19 reprezentacije Hrvatske: Ivor Zekan, Roko Pipunić, Ivan Grubić,  Jelena Buchberger, Stella Balenović i Ana Panić pod vodstvom izbornika juniora Igora Čimbura.

Na Europskom ekipnom prvenstvu 2022. nastupile su 32 reprezentacije podijeljene u osam skupina po četiri reprezentacije, a igrale su mješovite ekipe sa muškim i ženskim singlom te muški, ženski i mješoviti par.

Naša reprezentacija bila je u skupini šest gdje u prvom kolu poražena od Mađarske s 3:2, u drugom kolu poražena od Rumunjske s 3:2 nakon vodstva od 2:0 te u posljednjem trećem kolu od nositelja Ukrajine s 5:0. U posljednjem meču protiv Ukrajine nažalost najbolja juniorka BK Međimurje Jelena Buchberger je ozlijedila desni gležanj te je morala odustati od daljnjeg nastupa na EP. Reprezentacija je zauzela četvrto mjesto u skupini te ukupni plasman 25.-32. mjesta tj. po rezultatu na 27. mjestu.

Pobjednici svih osam skupina prošli su četvrtfinale. Naslov prvaka obranila je reprezentacija Danske pobijedivši u finalu Francusku sa 3:1, brončane medalje osvojile su reprezentacije Ukrajine i Španjolske.

Na Pojedinačnom prvenstvu Europe 2022. nastupilo je 306 igrača i igračica iz 38 zemalja Europe u konkurenciji muških i ženskih singlova, parova te mješovitih parova. Igrač BK Međimurje Ivan Grubić nastupio je u konkurenciji muških parova sa suigračem Ivorom Zekanom te su poraženi u prvom kolu (1/64 ) od švedskog para  Morskogen / Strom s 2:0 .

Čestitke Ivanu na nastupu za reprezentaciju na EP kao i kompletnoj reprezentaciji na nastupu. Nastupom Ivana na EP dokaz je kvalitetnog i uspješnog radu sa mladima u BK Međimurje te čestitke trenerima i upravi Kluba. (tg)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE