Borna Valjda dvostruki juniorski šampion, par Hranilović-Vadlja srebrni u kategoriji seniora

U Zagrebu u dvorani Sutinska vrela u organizaciji BK Zagreb Maksimir su proteklog vikenda od 25. do 27. rujna održana zaostala natjecanja HK 2020 čije je održavanje spriječila pandemija koronavirusa.

U petak 25.9. igrao se zaostali 1.Savezni seniorski i 2.Savezni kadetski u15 turnir HK 2020, u subotu 26.9. 2.Savezni turnir mlađih kadeta u13 i mlađih juniora u17, u nedjelju 27.9. 2.Savezni turnir poletaraca u11 i juniora u19.

Nažalost na turnirima nisu sudjelovali svi klubovi jer većina nije počela trenirati radi zatvorenosti školskih dvorana u kojima treniraju.

Među njima i naš klub koji je nastupio samo na seniorskom i juniorskom turniru, a razlog je ne treniranje i nažalost naš najbolji mladi junior i reprezentativac Hrvatske Ivan G. je morao u samoizolaciju od 20.9. radi pozitivnog slučaja u školi Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec i nije mogao nastupiti na mlađem juniorskom i juniorskom turniru te iz predostrožnosti i odgovornosti Uprava Kluba je donijela odluku da ekipe u11,13 i 15 ne treniraju tjedan dana (u dvorani II.OŠ Čakovec koja se otvorila 21.9.) i ne nastupe na turniru radi kontakta stručnog stožera sa igračem u samoizolaciji.

Na 1. Saveznom seniorskom turniru održanom u petak 25. rujna u dvorani Sutinska vrela nastupilo je 30 igrača i igračica iz 7 klubova Hrvatske, a među njima 5 igrača našeg kluba pod vodstvom trenera Filipa Vadlje.

U konkurenciji seniora pobjedu je ostvario Filip Špoljarec (MZ).

Rezultati naših: 7. Borna Vadlja, 8. Luka Grubić, 13. Luka Črep i 15. Filip Bel.

U konkurenciji parova seniora pobjedu je ostvario par Igor Čimbur/Zvonimir Đurkinjak (MZ) pobijedivši u finalu naš par Matija Hranilović / Borna Vadlja sa 2:0 (21:10,21:15).

Drugi naš par Luka Grubić / Filip Bel zauzeo je 4.mjesto izgubivši meč za broncu od para Filip Špoljarec / Luka Ban (MZ) sa 2:0.

Nažalost na turniru se vidjelo da našim igračima nedostaju treninzi u dvorani i da nisu u mogućnosti igrati takav turnir na visokoj razini, ali usprkos tome ostvarili smo dobre rezultate.

Na 2. Saveznom juniorskom u19  turniru održanom u nedjelju, 27. rujna u dvorani Sutinska vrela nastupilo je 21 igrač i igračica iz 7 klubova Hrvatske, a među njima 2 igrača našeg kluba pod vodstvom glavnog trenera Danijela Zadravca. Vrhovni sudac na turniru je bio naš Filip Mikolaj.

U konkurenciji juniora uvjerljivu pobjedu je ostvario naš Borna Vadlja (MČ) pobijedivši u finalu Roka Pipunića (PZ) sa 2:0 (21:12,21:19). Drugi naš igrač Luka Črep zauzeo je 6. mjesto.

U konkurenciji mješovitih parova juniora uvjerljivu pobjedu ostvario je naš Borna Vadlja u paru sa Zagrepčankom Irom Martinuš (MZ) pobijedivši u finalu par Vito Buchberger / Sunčica Sertić (VG) sa 2:0 (21:18, 21:17). Drugi naš igrač Luka Črep s Koprivničankom Anjom Matovinom zauzeo je 7. mjesto.

Na ovom turniru naš najbolji junior Borna Vadlja dokazao je da usprkos nepotpunom treniranju daleko najbolji junior u Hrvatskoj i da ga očekuje nastup na EP junior u19 2020 koje bi se trebalo održati u Finskoj u studenom. (tg)

Borna Vadlja u19 pojedinačno badminton bkmč seniori bkmč badminton bkmč badminton Matija Hranilović Borna Vadlja

Foto: Badmintonski klub Međimurje

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE