5.7 C
Čakovec
Utorak, 23 travnja, 2024

Najveći svjetski rally spektakl u travnju stiže na sjever Hrvatske

WRC Croatia Rally, jedan od najvećih sportskih spektakla i najgledanijih sportskih događaja u svijetu, ovog travnja vraća se u Hrvatsku.

Gledatelji će moći pratiti ukupno 20 brzinskih ispita kroz pet hrvatskih županija. Najbolji svjetski vozači natjecat će se od 21. do 24. travnja na atraktivnim brzinskim ispitima kroz Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku županiju.

Ceremonijalni start i cilj te park vozača će se nalaziti u Zagrebu. Organizatori očekuju rekordan broj gledatelja, a prema predviđanjima u posebnim fan zonama i uz stazu natjecanje će pratiti više od 350 000 ljudi.

Naime, 2022. je posebna godina po tome jer će WRC – World Rally Championsihp slaviti pedesetu godinu svoga postojanja, a samu godišnju će obilježiti i nova, hibridna era Rally1 vozila koja uz održivo gorivo koriste i struju.

– Hrvatska se dokazala kao sportski organizator na kojeg itekako vrijedi računati. Uvrstiti Hrvatsku u svjetski kalendar, dovesti svjetsko prvenstvo i organizirati utrku na tako visokoj razini ogroman je uspjeh za našu zemlju. Sama utrka je i hrvatski proizvod jer je gotovo cijelu organiziraju hrvatski sportski djelatnici na koje smo jako ponosni. Ova utrka, osim što daje vjetar u leđa razvoju auto sporta, značajno doprinosi promociji Hrvatske u svijetu, a uvjeren sam da ćemo kao i prošle godine u Hrvatskoj ugostiti neke od najvažnijih ljudi svjetskog sporta, rekao je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza.

Organizatori su, slijedom izvrsnih ocjena za cjelokupni dojam, također dobili priliku sklopiti ugovor za organizaciju ovog događaja na tri godine.

U prodaju će uskoro biti puštene i „early bird“ ulaznice za ograničena mjesta u fan zonama – u kojima će, osim pogleda na najatraktivnije prolaske svjetskih rally zvijezda biti organizirana bogata ugostiteljska ponuda i cjelodnevna zabava.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE