FOTO: Održan sedmi Trackday Novi Marof by Blacklisted

blacklisted novi marof

Riječ je o događaju ljubitelja automobilizma da svoje stečeno iskustvo u prometu prezentiraju na stazi u cilju promicanja prometne kulture i povećavanja sigurnosti u prometu. Krucijalni cilj projekta je poticanje edukacije mladih vezano za sigurnost u prometu kako bi se smanjio broj porasta prometnih nesreća na hrvatskim cestama.

Autoklub Blacklisted dosad je organizirao sedam Track day događaja od osnutka 2018. godine, šest na karting stazi Rauš u Novom Marofu uključujući i ovaj te jedan na karting stazi Blažon u Belici. Broj vozača ni ovaj put nije bio nizak. Na Karting stazi Rauš bilo je 80 vozača i oko 40 izlagača vozila, a posjećenost je bila na zadovoljavajućoj razini s obzirom na epidemiološku situaciju ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu.

Ovim putem zahvaljujemo i našim sponzorima bez kojih ovaj događaj ne bi bilo moguće organizirati.

To su Redbull Hrvatska, Vajda Čakovec, Međimurska županija, Varaždinska županije, prometna policijska postaja Čakovec i Novi Marof, OPG Dodlek, Općina Selnica, Caffee bar Daj Dam, Alfa care te Kerobenz.

Novost Trackday-a je bila da za sve trkače automobile osigurana natjecateljska klasa s mjerenjem vremena. Natjecateljska klasa – vozila će imati zasebne izlaske na stazu s mjerenjem vremena u svrhu testiranja.

U sklopu trackdaya, održo se i Park&Show, mini style event na koji su se mogli prijavit svi posjetitelji kako bi pokazali svoje limene ljubimce.

Nije bilo natjecateljskih klasa, samo je bilo osigurano osigurano 5 pehara (3x Top of the show, Naj felga i Naj klub)

Već tradicionalno, posjetila nas je ekipa iz Slovenije, točnije @lemaracing. Pobrinuli su se za adrenalinsko iskustvo sa svojim vozilima, Renault Twingo CUP, Suzuki Swift CUP, Renault Clio CUP te Mercedes AMG A45.

Koliko vas je čulo za emisiju “Zvijezde vrište” koju prenosi 24sata i 24sata Video? Posjetio nas je i naš vrhunski vozač Marko Palijan te je sa svojom Toyotom klizio po stazi.

Coctail Catering by Shankeri pripremali su izvrsna osvježavajuća pića uz ogromnu podršku od strane RedBull Hrvatska.

Novitet su bili motori. Po prvi puta su odlučili uvesti i počastiti ljubitelje ljubimaca na dva kotača. Nije bilo posebnih izlazaka na stazu, samo 15-20 minuta grupne vožnje po stazi uz pratnju “Safety car-a”

S obzirom na epidemiološku situaciju, nemoguće nam je sa sigurnošću reći za buduće evente. Ali, ukoliko se stanje smiri i dobimo dozvolu za održavanje Trackday-a, onda su u najavi No. 8 Trackday Grad Čakovec u rujnu ove godine, te No. 9 Trackday Novi Marof u listopadu, također ove godine.

Za kraj da napomenemo, da je cijeli događaj bio pridržavan po striktnim mjerama izdatim od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Sve ostale informacije i način prijave sudjelovanja možete pronaći na facebook i web stranici:

https://www.facebook.com/BLACKLISTEDInc/

http://blacklisted.hr

Aftermovie:

Ostavi komentar