Aurel Benović brončani u Kopru, Tijana Tkalčec, nažalost, pala!

Aurel Benović
Aurel Benović na postolju s broncom

Mladi hrvatski gimnastičar Aurel Benović u finalu Svjetskog kupa u Kopru osvojio treće mjesto partera. Benoviću je ovo bilo drugo seniorsko finale, a nakon prošlotjednog odličnog sedmog mjesta u Osijeku, već danas je uspio osvojiti svoju prvu medalju.

Druga hrvatska predstavnica u današnjim finalima bila je naša ponajbolja gimnastičarka Tijana Tkalčec. Tijana je u izrazito jakoj konkurenciji današnjeg finala natjecanje završila kao osma (13.075).

TijanaTkalčec
TijanaTkalčec ušla u finale Svjetskog kupa u Kopru

– Pala sam, ali dobro, i greške se događaju. Prvi skok sam skočila bolje nego u Osijeku, ali mi se dogodila greška u doskoku jer sam samu sebe iznenadila. Ne mogu reći da nisam zadovoljna jer vidim napredak u svemu tome, i kroz još nekoliko natjecanja i daljnjih treninga bi to sve trebalo biti još i bolje, kazal je nakon finala Tijana Tklačec

18-godišnji Osječanin Aurel Benović nakon sjajnog četvrtog mjesta u kvalifikacijama, u finalu Svjetskog kupa u susjednoj nam Sloveniji uspio se popeti stepenicu više. Kao što je i najavljivao, u finalu partera izveo je svoju vježbu početne ocjene 6.1 te osvojio ukupnu ocjenu 14.200, što je bilo i više nego dovoljno za prvo odličje njegove seniorske karijere.

– Jako sam sretan i zadovoljan s odrađenom vježbom, pogotovo jer sam išao na sve ili ništa. Radio sam jednu od svojih težih vježbi i uspio sam izdržati pritisak te ju odraditi od početka do kraja bez prevelikih grešaka. Iskreno, još ni sam ne vjerujem da sam uzeo broncu. Kako sam na početku godine bio ozlijeđen, i kako se dugo povlačila ta ozljeda, mislili smo kako vjerojatno ništa od ove godine, ali ja sam dokazao upravo suprotno. Zbog toga sam najsretniji. Kao i zbog toga što sam rekao da idem po svoju prvu medalju i što sam ju uspio osvojiti, prezadovoljan je nakon osvajanja brončane medalje bio Aurel

Prvo mjesto finala partera zauzeo je Čileanac Tomas Gonzalez (14.600), dok je drugoplasirani bio Kazahstanac Milad Karimi (14.600).

Zlatna je na preskoku u ženskoj nkonkurenciji bila Azerbajdžanka Marina Nekrasova (14.475). Srebro je osvojila domaća predstavnica Teja Belak (14.375), a broncu Čileanka Franchesca Santi (14.000).

Ostavi komentar