Zvonku Horvatiću bronca u štafeti na Balkanijadi

Zvonko Horvatić
Zvonko Horvatić

Član AK Međimurje Čakovec, Zvonko Horvatić, ponovo se upisao na listu osvajača medalja s jednog od međunarodnih atletskih prvenstava, a ovaj put to se dogodilo na Balkanskom atletskom prvenstvu za veterane, održanom u bugarskom gradu Stara Zagora.

Horvatić je u Zagori nastupio u dvije pojedinačne discipline, u kojima je s odličnim rezultatima bio peti na 800 m i sedmi na 400 m.

Na postolje pak se popeo nakon odličnog nastupa kao član hrvatske reprezentacije u štafeti u sastavu Braco Radeljić, Zvonko Horvatić, Berislav Zetić i Branimir Samac, koja je u tzv. „Balkanskoj“ štafeti gdje se trči 800-400-200-100 m osvojio treće mjesto i brončanu medalju.

Na Balkanijadi u Staroj Zagori nastupila su još dvojica Međimuraca i to klupski kolega Franjo Dujić, koji je uspješno nastupio na 400 m, disciplini u kojoj je osvojio peto mjesto te na 100 m u kojoj je bio osmi, te Goran Mihinjač, član TK Kotoripski begači, koji je na 10.000 m bio peti dok je na 5.000 m osvojio šesto mjesto.

Treba istaknuti da je potpora za Horvatićev uspjeh došla i iz Uprave Grada Čakovca, što je za ovog poznatog hrvatskog branitelja bilo od presudnog značaja, a za postignute rezultate puno duguje i stručnom nadzoru trenera Aleksandra Žbulja, te podršci cijele ekipe s kojom svakodnevno odrađuje naporne treninge.

Izvor i foto: AK Međimurje

Dujić, Mihinjač i Horvatić u Staroj Zagori

Ostavi komentar