U nedjelju 25. kolovoza 3. Trail Sveti Juraj na Bregu u spomen na Stjepana Koraja

Treću godinu zaredom održat će se utrka u spomen na Stjepana Koraja, tragično preminulog predsjednika AK Međimurje. Njegovo srce prestalo je kucati 17. lipnja 2017. godine na polumaratonskoj utrci u Fužinama, pa se od te godine u kolovozu održava utrka koju je Koraj sa svojim suradnicima planirao ali je nažalost nije doživio. Podsjetimo, Koraj je rođen u Lopatincu a za svoje se utrke i najbolje rezultate pripremao upravo na stazama kojima će se trčati po treći puta, u nedjelju 25. kolovoza.

Trail Sveti Juraj na Bregu & Memorijal Stjepan Koraj ove će godine imati u programu glavnu utrku na 16,3 km te utrku građana na 4,3 km. Start i cilj bit će kao i prijašnjih godina na prostoru PG Geler Mali Mihaljevec.

Uz AK Međimurje kao organizatora utrku će podržati i Općina Sveti Juraj na Bregu koja će biti glavni pokrovitelj, a u provedbi će sudjelovati i Udruga “Sport za sve” Sveti Juraj na Bregu, Vatrogasne postrojbe Općine Sveti Juraj na Bregu, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec te Hrvatska gorska službe spašavanja – stanica Čakovec.

Prijave su moguće putem web stranice organizatora Atletskog kluba Međimurje Čakovec – www.akm.hr , na kojoj treba popuniti on-line obrazac a prijaviti će biti moguće i na dan utrke do samoga starta.

Posebnost utrke je što će se osim proglašenja najboljih trkača u ukupnom poretku na obje trke, 16,3 i 4,3 km, podijeliti i praktične nagrade za 10 najboljih na način da se postignuti rezultat množi s koeficijentom za pripadajuću starosnu kategoriju. Na taj način na proglašenju će se istovremeno naći mlađi i stariji natjecatelji a prednost će donijeti dobar rezultat ali i što veći broj godina.

Organizatori su ove godine predvidjeli i utrku za najmlađe pa će rođeni 2008. i mlađi trčati 400 m a rođeni 2012. i mlađi 200 m. Start ovih utrka je pola sata ranije, u 9:30, a prijave na licu mjesta u 9 sati.

 

 

Ostavi komentar