Sever i Crnčec: S radošću čekamo start nove kros utrke Svetomartinska Mura

Mario Sever i Dražen Crnčec
Mario Sever i Dražen Crnčec

– Ako se želite ugodno osjećati, rekreirati se, uživati u prirodi uz rijeku Muru dođite na utrku ovog petka 26. lipnja s početkom u 17 sati na novu poučnu stazu Svetomartinska Mura, poziva Dražen Crnčec načelnik Općine Sveti Martin na Muri sve sportaše, rekreativce i ljude dobre volje u Žabnik na još jedan velik sportski događaj međimurskog kraja.

Svetomartinska Mura najava trke 02

Podsjetimo, biciklističko-pješačka staza Svetomartinska Mura je trebala biti službeno otvorena uz kros utrku još 20. ožujka, no zbog pandemije virusa Covid 19 službeno otvorenje staze je prolongirano za ovaj petak 26. lipnja. Svečani program otvorenja staze zakazan je za 14 sati kod Mlina na Muri. U glazbenom dijelu programa sudjelovat će Tamburaški sastav Zrin.

– Staza se osim rekreativnog značaja već dosad pokazala kao odlična za mentalno opuštanje. Iznimno velik broj ljudi je već dosad iskoristio priliku već i u proljetno doba pandemije za šetnju ovom stazom. Jer biti na otvorenom prostoru svakako je dobrobit za zdravlje. Naša pješačko-biciklistička staza pun je pogodak. Vratili smo ljude k Muri, što nam je i bila prvotna ideja. s ponosom ističe načelnik Crnčec.

Uz Općinu Sveti Martin na Muri organizaciju utrke provodi Atletski klub Međimurje Čakovec. U ime kluba Mario Sever ističe kako je odaziv prijavljenih trkača i više nego odličan:

–  Dan prije utrke imamo prijavljenih više od 200 sudionika. Trči se utrka građana 3,9 km i glavna utrka 7,8 km. Start je u 17 sati kod Mlina na Muri u Žabniku. Online prijave moguće su na www.akm.hr ili uoči utrke od 15:30. Startnina iznosi 50 kuna. Zadovoljni smo s brojem prijava sudionika i jedva čekamo početak utrke.

Staza Svetomartinska Mura uređena je i opremljena  unutar projekta Med dvemi vodami kojeg čine također i Matulov grunt u Frkanovcu čije se otvorenje očekuje početkom jeseni te Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu koji je otvoren proteklog petka na adresi sjedišta Javne ustanove Međimurska priroda.

foto: rr

Ostavi komentar