Na 5. kolu Kros lige Globetka gotovo tristo sudionika!

Kros liga Globetka_lipanj (28)_resize
Start utrke na 3,6 km

Nakon prekida zbog pandemije korona virusa Covid19 ovogodišnja Kros liga Globetka nastavila se s odličnim odazivom trkača. Peto kolo održano u utorak 9. lipnja okupilo je gotovo tristo sudionika. Trčalo se ustaljenim stazama od 3,6 km i 7,8 km, a hodači su prošli kraću stazu. Predsjednik AK Međimurje Mario Dobša, u ime organizatora utrke iskazao je zadovoljstvo što trend popularizacije trčanja u našem kraju nimalo ne jenjava, već stalno ima uzlaznu putanju.

Ovogodišnja Globetka imat će samo šest kola od čega će se za ukupan poredak bodovati pet najboljih kola. Treće i četvrto kolo koje se trebalo održati u travnju i svibnju otkazana su i neće se ni održavati. Šesto kolo Globetke održat će se u utorak 1. rujna 2020. godine.

Kros liga Globetka_lipanj (88)_resize
Dužu stazu 7,8 km redovito trči i župan Matija Posavec

Trkači će se uskoro ponovo okupiti i to na prvi dan ljeta kada se trči prvi čakovečki noćni cener. Kako nam je kazao Krešimir Biškup jedan od organizatora ove utrke do sad je već za Čakovečki noćni cener prijavljeno 450 trkača. Trči se u subotu 20. lipnja, a start je u 21:44 ispred čakovečkog “orla”

foto: rr

Ostavi komentar