FOTO: Više od 500 trkača na startu 2. Čakovečkog polumaratona Zrinski(h)

2.Cakovecki polumaraton Zrinskih (82)_resize

Trkači polumaratona (21 km) i utrke građana (5 km) startali su zajedno, njih gotovo 500 na 2. Čakovečkom polumaratonu Zrinski(h). Trku organizira Atletski klub Međimurje.

Prije starta utrke u ulici Zrinsko-Frankopanskoj odmah do rotora kod pošte atmosferu su “nabrijale” mažoret plesom Čakovečke mažoretkinje te zumba plesačice. U utrci aktivno sudjeluju također i župan Matija Posavec i gradonačelnik Stjepan Kovač koji je izrazio zadovoljstvo što se na Čakovečki polumaraton Zrinski(h) ove godine prijavilo još više trkača što grad Čakovec stavlja na značajnu kartu polumaratonskih utrka ne samo u Hrvatskoj već i široj regiji.

Mario Dobša
Mario Dobša, predsjednik AK Međimurje

Mario Dobša, predsjednik AK Međimurja iskazao je zadovoljstvo odličnim odazivom trkača:

-Prošle godine imalo smo 370 sudionika, ove godine sve zajedno ima oko 500 trkača. Zadovoljan sam što imamo dobro trasiranu stazu i dovoljno ljudi koji su nam pomogli pripremiti i organizirati utrku i što se odazvalo ovako puno trkača. Uz članove našeg kluba, njih tridesetak koji su posljednjih dana radili praktički od jutra do mraka kako bi sve bilo spremno, zahvaljujem i JVP Čakovec i niz DVD-a koji su nam veliki suport, kao i Udruga Sport za sve i mnogi drugi aktivisti. Svima hvala na potpori. Uglavnom su se prijavili trkači iz naše županije i sjevera Hrvatske, dakle Varaždinske, Koprivničko-križevačke županije i Zagrebačke županije, ali ima ih i iz udaljenijih krajeva.

Atrakcija utrke bila je i znak za start utrke koji nije bio dat startnim pištoljem, već topom Zrinske garde Čakovec. Utrka se trči gotovo svim ulicama grada Čakovca. Proglašenje pobjednika je u 13 sati na Trgu Republike.

Dođite i zaplješćite trkačima koji su unatoč vrućini i suncu Čakovec danas učinili pravim sportskim gradom.

foto: rr

 

Ostavi komentar