FOTO: Sedmo kolo kros lige Globetka za 2018. godinu

kros liga Globetka (123)_resize
Trčanje u prirodi i Globetki sve je popularnije

Atletski klub Međimurje ovog je utorka bio domaćin sedmog kola kros lige Globetka za 2018. godinu. Ova se liga održava već sedmu godinu, a sve u cilju popularizacije trčanja, kretanja i zdravog načina života.

kros liga Globetka (27)_resize
Start utrke na 3,6 km

Trkači se natječu u dvije kategorije na 7,8 km i 3.6 km. Sedmo kolo donijelo je sljedeće rezultate. Na 3,6 km u ženskoj konkurenciji prva na cilj je stigla Ana Dobša te u muškoj Lovro Žbulj.

U utrci na 7,9 km prva trkačica bila je Alenka Horvat, a prvi trkač koji je prošao kroz cilj bio je Mladen Ignac. Sudjelovanjem trkača iz Slovenije liga je dobila i međunarodni karakter što čest slučaj bio i na svim prijašnjim utrkama kroz Globetku.

kros liga Globetka (44)_resize
Start utrke na 7,9 km

– Prijašnjih godina često su dolazili trkači iz Slovenije. Osim sudionika iz Međimurja na kros ligi Globetka imamo trkače iz Varaždina, Ludbrega, a jedne godine imali smo i trkačicu Dariu Pletikapa koja je na ligu došla iz Meksika. Namjera organizacije kros lige Globetka je da se građani kontinuirano bave sportom te da redovito treniraju. Time se stvara kontinuitet bavljenja sportom. pojasnio je ideju vodilju organiziranja ovog sportskog događanja Mario Dobša, predsjednik AK Međimurje.

Mario Dobša
Osim što suci mjere vrijeme prolaska trkača kroz ciljnu liniju, Mario Dobša bilježi i fotoaparatom njihov dolazak u cilj

Kros liga posljednjih godina bilježi stalni rast broja sudionika. U sedmom kolu trčao je i župan Matija Posavec u kategoriji 7,8 km, triatlonac Zvonko Tumpić iz Varaždina koji nije dosad propustio ni jedno kolo, Drago Pintarić iz Trkačkog kluba Kotoripski begači, članovi udruge Sport za sve…sveukupno oko 176 trkača. Time se zadržava prosjek sudionika po ligama koji za ovu godinu iznosi 178 trkača. Za sigurnost trkača brinula je Alenka Novak iz Gradskog društva Crveni križ Čakovec. Osmo završno kolo održat će se u subotu 10. studenoga.

foto: rr

 

Lovro Žbulj
Lovro Žbulj
Ana Dobša
Ana Dobša
Mladen Ignac
Mladen Ignac
Alenka Horvat
Alenka Horvat

U nastavku atmosfera 7. kola kros lige Globetka održane 2. listopada:

kros liga Globetka (1)_resize Glob

Ostavi komentar