FOTO: Počelo podizanje startnih paketa za 2. Čakovečki polumaraton Zrinski(h)

prijave Polumaraton Zrinskih (3)_exposure
Podizanje startnih paketa u zgradi Scheier

U zgradi Scheier danas je otvoren prijavni centar za podjelu startnih paketa za one koji su se već prijavili za 2. Čakovečki polumaraton Zrinskih.

Evo i novih detalja vezanih uz Polumaraton koje proslijeđujemo od AK Međimurje:

Preporučujemo da se prijave i podizanje startnih paketa obave dan ranije u subotu, kako bi se izbjegle veće gužve u nedjelju prije starta.

NOVOSTI
Od ove godine utrka polumaratona ima službeni međunarodni certifikat AIMS-a s točno izmjerenom duljinom trase, a najveća promjena u odnosu na prošlogodišnju trasu dogodila se u Zagrebačkoj ulici gdje se kod Vajde skreće prema željezničkom kolodvoru.

START U 10,00 – TOPOM ZRINSKE GARDE!

Trkače će neposredno prije starta koji se nalazi u Zrinsko Frankopanskoj ulici odmah do rotora kod pošte zagrijati Čakovečke mažoretkinje, a nakon pozdravnog govora pokrovitelja natjecanja, očekuje se start oko 500 trkača koji će krenuti niz Zrinsko Frankopansku ulicu u smjeru rotora kod Hotela Park.

Posebna atrakcija biti će znak za start utrke koji će se “čuti nadaleko”, jer on neće biti dat startnim pištoljem, već pravim topom Zrinske garde Čakovec

OPIS STAZE

Trkači u utrci građana te trkači u polumaratonu, startaju u isto vrijeme i trče zajedno sve do samog centra, gdje će u cilj ući trkači na 5 km dok polumaratonci skreću desno u ulicu Katarine Zrinski i preko T. Masaryka, I. G. Kovačića i ZAVNOH-a nastavljaju sve do dvadeset i prvog kilometra. Razdvajanje na 5 km i 21 km započet će u pješačkoj zoni ulice Kralja Tomislava pa molimo da se trkači nakon prolaska kraj crkve Sv. Nikole na 5 km drže lijeve strane, a polumaratonci desne strane staze. 

OPREZ !

Trasa ide većim dijelom ulicama u kojima će biti zatvoren promet, a manjim dijelom gdje je promet dozvoljen. Promet će se usporeno odvijati u Zagrebačkoj ulici od 15-17 km utrke te na 18 km utrke kod prelaska preko nadvožnjaka, a staza će za trkače biti odvojena čunjićima. Molimo trkače da obavezno trče desno od postavljenih čunjića te da se ni u kom slučaju ne odvajaju od označenog prostora za trčanje ! 

OKRIJEPNE STANICE
Budući da se očekuje sunčano  i vrlo toplo vrijeme, biti će pripremljene i dvije dodatne okrijepe na samoj stazi u odnosu na prošlu godinu, pa će ih ovom prilikom biti postavljeno sedam, i to: 

3,5 km – Vukovarska ulica kod Caffe bara Parks

5,2 km – I.G.Kovačića – kod Gimnastičke dvorane

8,3 km – A.Starčevića, prije pruge, caffe bar Joka

10,0 km – početak zaobilaznica kod novog rotora Ivanovec

13,8 km – T.Goričanca – Čakovec Jug -Caffe bar South

17,0 km – Zagrebačka – caffe bar Nino

20,0 km – Zrinsko Frankopanska- industrial bar Metalac 


​Evo još nekoliko korisnih informacija:

PARKIRANJE – preporučujemo veliko parkirališe u centru Čakovca 

PROGLAŠENJE – 13,00 sati Trg Republike

TUŠIRANJE – gimnastička dvorana Macanov dom T.Masaryka – blizu centra 

RUČAK – konzumiranje graha organizirano je u dvorištu bivšeg caffe bara SOHO od 10,30 sati nadalje.

WC – uz rub parkirališta nalaze se 2 Toi Toi WC-a

prijave Polumaraton Zrinskih (1)NAVIJAČI 

POZIVAMO GRAĐANE DA NAVIJAJU ZA TRKAČE CIJELOM DUŽINOM STAZE TE MOLIMO ZA RAZUMIJEVANJE ZBOG ZATVARANJA PROMETA.

Prošlogodišnji prvi polumaraton u Čakovcu dobio je visoku ocjenu upravo na tom planu pa molim građane da i ove godine podrže trkače kojima neće biti lako trčati 21 km po vrućini !

Svim sudionicima želimo ugodan boravak s puno lijepih uspomena u Čakovcu i Međimurju te puno uspjeha na 2. Čakovečkom

polumaratonu Zrinskih!

foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar