Atletska reprezentacija Gruzije boravila u Čakovcu

Atletska reprezentacija Gruzije u Čakovcu
Gruzijci su bili jedina reprezentacija koja je smještena u Čakovcu

Ovog je vikenda u Varaždinu održano Ekipno prvenstvo Europe u atletici, 2. liga. Sudjelovalo je 12 reprezentacija s preko 600 natjecatelja. Jedna od ekipa, ona Republike Gruzije bila je smještena u čakovečkom Hotelu „Park“. Uoči odlaska, članove reprezentacije obišli su zamjenici gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved i Zoran Vidović, te član Izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza i predsjednik Atletskog kluba „Međimurje“ Mario Dobša.

Iako su na natjecanju osvojili pretposljednje mjesto, Gruzijci su nastupom zadovoljni. Kako su istaknuli u razgovoru sa zamjenicima gradonačelnika, mlada su reprezentacija koja u ovom sastavu nastupa prvi put, tako da bolje rezultate očekuju u godinama koje slijede. Smještajem i samim Čakovcem su vrlo zadovoljni, te su naglasili da im je želja ponovno doći u naš grad.

Natjecanje u Varaždinu je održano na stadionu „Sloboda“, a Gruzijci su bili jedina reprezentacija koja je smještena u Čakovcu. Kako je rekao predsjednik Atletskog saveza Međimurja Mario Dobša, članovi čakovečkog atletskog kluba sudjelovali su u organizaciji te logistici. Stečena iskustva pomoći će im u daljnjem radu, posebno u organizaciji sličnih smotri. Naime, na stadionu SRC „Mladost“ u Čakovcu završava se obnova atletske staze i pripadajućih borilišta, a nakon što radovi budu gotovi i kod nas će se moći organizirati natjecanja državnog i europskog ranga.

Izvor: Grad Čakovec

Ostavi komentar