4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Atletičarka Kristina Dudek: Cilj su mi Olimpijske igre u Tokiju

Atletski klub Sloboda u svojim redovima ima nekolicinu iznimno talentiranih sportaša, a među njima je Kristina Dudek (23).

Rođena Čakovčanka te nekadašnja članica AK Međimurja posljednji odličan rezultat ostvarila je protekloga vikenda u Trstu, osvojivši drugo mjesto na 400 metara na međunarodnom mitingu 46° Meeting C.U.S

>> Međimurke Kristina Dudek i Marija Hižman srebrne na Prvenstvu Balkana

– Imala sam treći prijavljeni rezultat na utrci, pa sam očekivala da ću završiti negdje oko toga mjesto, ali eto, bila sam druga. Rezultat je relativno dobar s obzirom da sam na dan natjecanja zbog gužve putovala pet sati. Međutim, u globalu nisam najzadovoljnija jer to nije moj najbolji rezultat. Bit će bolje, samo da je zdravlja – započinje Kristina koja je nekoliko dana prije na Seniorskom prvenstvu Balkana bila dio štafete 4×400 metara koja je osvojila srebro, dok je pojedinačno na 400 metara bila šesta.

– Cijelu sezonu rezultatski trčim malo lošije nego prošle godine pa tako nisam očekivala da mogu parirati curama koje su se borile za medalju. Naravno, došla sam tamo s ciljem da otrčim što bolje, bez obzira na loše vremenske uvjete koji su toga dana bili u Novom Pazaru – objašnjava ona.

U dosadašnjoj karijeri kao najveće uspjehe ističe nastupe na seniorskom prvenstvu Europe u Zurichu 2013. godine sa štafetom 4×100 i 4×400 metara, zatim prvenstvo Europe do 23 godine u estonskom Tallinnu i Svjetsko mlađe juniorsko prvenstvo u francuskom Lilleu 2011. godine.

Na seniorskom prvenstvu Balkana 2016. godine, u utrci na 400 metara uz osobni rekord 53,59 sekundi osvojila je treće mjesto.

Tada je također osvojila prvo mjesto s reprezentativnom štafetom na 4×100 metara te drugo mjesto na 4×400 metara.

Zanimljivo, Kristina i trčanje nisu se ”našli” u samim početcima.

– Trčanje i nisam baš voljela. Moja prva ljubav bili su tenis i gimnastika, ali pošto sam od prvog razreda osnovne škole počela pobjeđivati na školskim krosovima, te na nagovor tate i brata, otišla sam u atletiku i tako je od prvog treninga zavoljela. Sada nimalo ne žalim za tom odlukom. Hvala tati i bratu! – prisjeća se Kristina.

Osim na atletskoj stazi, uspjehe ostvaruje i na fakultetu. Završila je preddiplomski studij Ekonomike poduzetništva na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, a u planu je upisivanje još dvije godine diplomskog studija izvan Varaždina.

Od 23. do 29. kolovoza Kristinu očekuje novo natjecanje – Univerzijada.

– Problem je što je vremenski jako kasno. Formu tempiramo da smo najbolji u lipnju i srpnju. To je natjecanje na svjetskoj razini gdje dolaze najbrže cure iz cijeloga svijeta. Moja očekivanja su da pripreme odradim najbolje što mogu i da zdrava odem na natjecanje te otrčim rezultat sezone. I, naravno, da uživam u utrci. Tko zna, možda iznenadim samu sebe pa uđem u polufinale i otrčim osobni rekord. Bio bi to lijep kraj sezone – nada se ona.

Kristina se u budućnosti vidi u profesionalnom sportu, a želja joj je odlazak na natjecanje svih natjecanja.

– Previše sam zavoljela atletiku da odustanem. Moj cilj su Olimpijske igre u Tokiju i to je put koji pratim – odlučno za kraj kaže Kristina.

Izvor i foto: klikaj.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE