5 C
Čakovec
Utorak, 19 ožujka, 2024

Antonia Ružić: Zaigrati u Melbourenu na AO bio je nevjerojatan osjećaj

Hrvatski teniski savez objavio je na svojoj Facebook stranici objavio je veliki intervju s najboljom međimurskom tenisačicom Antonijom Ružić koji prenosimo.

Teniska sezona stoji, no Antonia Ružić je prije stanke zbog širenja novog koronavirusa stigla odigrati veliki broj mečeva i provesti puno vremena na putu. Rano u godini u kojoj je u siječnju proslavila 17. rođendan, Antonia je nastavila ići svojom stazom na ITF-ovu juniorskom Touru, a ta staza ju je početkom sezone odvela u Australiju. U Melbourneu je prošla veliki doživljaj, svoj prvi juniorski Grand Slam turnir, a nedugo nakon Australian Opena bila je u akciji i na domaćem terenu, s naslovima u singlu i paru na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske do 18 godina na terenima TK-a Dalmacija u Zadru.

Borba za pobjede na zadarskoj dvoranskoj tvrdoj podlozi donijela je nekoliko velikih izazova za 17-godišnju članicu čakovečkog TK-a Franjo Punčec. Antonia je ostvarila oba svoja rezultatska cilja, i pojedinačno i u paru s domaćom igračicom Mare Žunić.

– Nastupom na državnom dvoranskom prvenstvu bila sam zadovoljna. Mislim da nisam pokazala do kraja svoju pravu igru, ali sam turnir odradila solidno i u svakome meču pokušavala sam biti sve bolja iako nisam bila odmorna jer sam mjesec dana bila u Australiji i nakon toga odmah igrala Fed Cup pa državno. Sve u svemu, svaki meč igrala sam sve bolje i bolje te pronalazila svoju igru. Općeniti dojam s turnira bio je dobar. Organizacija, društvo, druženje… Bilo je svega – opisala je Antonia.

– Bila sam posebno zadovoljna kako sam uspjela izgurati sve mečeve i u paru i u singlu. Bila sam dosta umorna, ali pokušala sam izvući najbolje iz sebe i evo, isplatilo se – dodala je Antonia, spominjući svoje najteže izazove s dvoranskog PH-a.

– Najbolji meč bio mi je protiv moje prijateljice Petre Marčinko u drugom kolu. Bio je to napeti meč u tri seta i jako sam sretna što sam ga izgurala i dobila. Pobjeda mi je puno značila. Izdvojila bih i finalni meč protiv Sare Svetac, bila je velika borba također u tri seta. Igrala je jako dobro, a ja malo lošije, ali sam uspjela osvojiti naslov – zaključila je Antonia, spominjući da je bila jako zadovoljna i slavljem u paru s Mare Žunić, čime je iz Zadra otišla s dvostrukom krunom.

Prije nego je bila uspješna na dvoranskom državnom prvenstvu, Ružić je u prvom mjesecu nove sezone imala dva izazova na ITF-ovim juniorskim turnirima u Australiji. Prvo je bila u akciji na natjecanju prvog ranga u Traralgonu, gdje je prošla kvalifikacije i potom stigla do drugog kola u glavnom ždrijebu, dok je na Australian Openu također bila uspješna u kvalifikacijama. Time je prvi put u karijeri stigla do glavne priredbe nekog juniorskog Grand Slam turnira, a iako nije išlo do drugog kola, iskustvo koje je prošla značit će puno.

– Zaigrati u Melbourneu je nevjerojatan osjećaj. Atmosfera, ljudi, WTA i ATP… Bilo je baš onako kako sam i zamišljala. Imala sam više nervoze i htjela sam pokazati kako ja zapravo igram, ali me nervoza previše uhvatila i nisam mogla pokazati svoje najbolje – kazala je Antonia o svojem prvom iskustvu na jednom od četiri najveća svjetska turnira.

Rano u godini, nova postaja bila je i seniorska reprezentacija Hrvatske, s pozivom u ekipu koja je bila u akciji na turniru Prve skupine Fed Cupa u estonskom Tallinnu. Antonia je ondje odigrala i svoj prvi meč u seniorskoj konkurenciji za Hrvatsku, u paru s Tarom Würth protiv Ukrajinki, što je bila još jedna nagrada za uloženi trud u pripremama za novu sezonu i ranije od toga.

– Pripreme za ovu sezonu bile su solidne. Dobro sam radila s teniskim trenerima Tomislavom Hublinom i Dinom Lepenom te s kondicijskim Goranom Karamarkovićem, s kojim sam počela surađivati u 12. mjesecu – opisala je Antonia, dodajući čime se bavi dok tenis stoji.

Uza školske obveze u trećem razredu Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu, tu su i treninzi u obimu koji se može obaviti u sadašnjim uvjetima, s naglaskom na prevenciji ozljeda i održavanju forme.

Tenis će ponovno oživjeti, a nakon što se to dogodi, Antonia zna gdje bi voljela stići u juniorskim vodama i u novim potencijalnim mečevima u seniorskoj konkurenciji.

– Nakon što se sezona nastavi cilj mi je zaigrati u Roland Garrosu i na US Openu, no s novonastalom situacijom ne znam hoću li se plasirati jer nisam igrala sve te turnire, a prošle godine bila sam ozlijeđena u sedmom i osmom mjesecu. U planu su prvi i drugi rangovi ITF-ovih turnira i možda koji profesionalni ako dobijemo pozivnicu – najavila je u pogledu prema ostatku 2020. godine donosi HTS.

Foto: Facebook HTS

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE