5.7 C
Čakovec
Utorak, 23 travnja, 2024

Antonia Ružić odvela Hrvatsku na završnicu EP za ženske teniske reprezentacije do 16 godina

Hrvatska ženska reprezentacija uzrasta do 16 godina izborila je nastup na završnom turniru 8 europskih reprezentacija koje će se od 5. do 7. kolovoza u Budimpešti boriti za europski ekipni naslov.

U polufinalu kvalifikacijskog turnira Summer Cupa u britanskom Northumberlandu, naše su djevojke u polufinalu pobijedila Šveđanke s 2:1 i tako izborile plasman na završni turnir ovog natjecanja koji će se igrati Mađarskoj.

Prvi bod za našu vrstu donijela je Međimurka Antonia Ružić nakon uspjeha protiv Emme Shasteen (6:1, 5:7, 6:3), nakon velike borbe koja je trajala više od 2 sata. Za Šveđanke je poravnala igračica koje ima korijene s ex-yu prostora Klara Milicevic slavljem protiv Lucije Ćirić Bagarić (6:1, 6:4), da bi odluka pala u meču parova gdje su Ćirić Bagarić i Ružić svladale Milicevic i Shasteen – 6:3, 6:3.

U finalu koje je bilo prvenstveno prestižnog karaktera, jer oba sastava idu dalje, Italija je slavila pobjedu protiv Hrvatske 2:0, a naša Antonia izgubila je svoj meč koji je došao (pre)brzo nakon nakon napornog meča protiv švedske tenisačice, vrlo lagano u dva seta.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE