Antonia Ružić odvela Hrvatsku na završnicu EP za ženske teniske reprezentacije do 16 godina

Hrvatske tenisk reprezentativke do 16 godina u Engleskoj su izborile završnicu - borbu za naslov ekipnog prvaka Europe koja se igra u Budimpešti Foto: HTS

Hrvatska ženska reprezentacija uzrasta do 16 godina izborila je nastup na završnom turniru 8 europskih reprezentacija koje će se od 5. do 7. kolovoza u Budimpešti boriti za europski ekipni naslov.

U polufinalu kvalifikacijskog turnira Summer Cupa u britanskom Northumberlandu, naše su djevojke u polufinalu pobijedila Šveđanke s 2:1 i tako izborile plasman na završni turnir ovog natjecanja koji će se igrati Mađarskoj.

Prvi bod za našu vrstu donijela je Međimurka Antonia Ružić nakon uspjeha protiv Emme Shasteen (6:1, 5:7, 6:3), nakon velike borbe koja je trajala više od 2 sata. Za Šveđanke je poravnala igračica koje ima korijene s ex-yu prostora Klara Milicevic slavljem protiv Lucije Ćirić Bagarić (6:1, 6:4), da bi odluka pala u meču parova gdje su Ćirić Bagarić i Ružić svladale Milicevic i Shasteen – 6:3, 6:3.

U finalu koje je bilo prvenstveno prestižnog karaktera, jer oba sastava idu dalje, Italija je slavila pobjedu protiv Hrvatske 2:0, a naša Antonia izgubila je svoj meč koji je došao (pre)brzo nakon nakon napornog meča protiv švedske tenisačice, vrlo lagano u dva seta.

Ostavi komentar